9590 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Camping Ristafallet
bekijk 3 foto 's
Klein Charme CKE

Camping Ristafallet

De camping heeft uitzicht over de rivier de Indasälven en op de Ristafalletwaterval, één van de mooiste van Zweden. Alleen een hek scheidt de staanplaatsen van het snelstromende water. Er zijn mogelijkheden om te vissen en te wandelen langs gemarkeerde paden. Eetgelegenheid aanwezig en beperkt levensmiddelen verkrijgbaar. Deze camping is niet door de ANWB geïnspecteerd.

Op een steenworp afstand van de grens met Noorwegen, aan een eeuwenoude pelgrimsroute naar Trondheim, ligt Ristafallet Camping och Lunchroom. Eigendom van een jong Nederlands echtpaar, Jan en Mathilde Vos.

De ingang naar de camping ligt aan de weg van Järpen naar Undersåker. Receptie annex restaurant - met kleine kaart - ligt net voorbij een schuur en een parkeerterreintje. Je stapt uit de auto en je vraagt je meteen af waar de camping dan wel ligt. Langs de slagboom, die je zelf bedient, rijd je erheen via een licht hellende asfaltweg met links een paar stuga’s. Het sanitairgebouwtje met keuken is daarnaast. Rechts ligt het vlak tot licht en sterk glooiende terrein met lekker grote staanplaatsen en een klimrek met glijbaan. Daar staan ook nog een paar stuga’s. De mooiste plekken voor kampeerders zijn die pal langs de snelstromende rivier. Al moet je dan wel over een sterke blaas beschikken!

De rivier stort zich pal naast de camping 14 meter naar beneden en vormt daarmee een weergaloze attractie voor vissers, wandelaars en fotografen. Je kunt erlangs wandelen. Dat is dan meteen de start voor kilometers wandelplezier door het fantastische gebied waar de camping in ligt. Het terras biedt een geweldig uitzicht over de neerplenzende rivier en de wijde omgeving. Het ligt echter in de schaduw. Jan en Mathilde denken er hard over om dat deel te overkappen en bij de lunchroom te trekken.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Adres & route Adres & route

Beoordelingen

Kampeerders reviews

Camping Ristafallet heeft nog geen reviews van kampeerders.

iDeal Mastercard Visa