9590 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Erlebnisbauernhof Gerbe
CKE

Erlebnisbauernhof Gerbe

Deze zeer eenvoudige boerderijcamping met diverse dieren is gelegen in een dal. Op het glooiende terrein mag je zelf een plekje uitzoeken. De boerderij heeft ook zijn eigen bar (met ontbijtservice), restaurantje en boerderijwinkel. Een tijdelijk zwembadje is in de zomer aanwezig. Kinderen kunnen om 7.00 uur helpen met de dieren voeren en soms mogen ze ponyrijden. Op 10 minuten fietsen ligt de Zügersee, waar ook kan worden gezwommen. Het dorp met winkels is nabij.

Kamperen bij de boer in Zwitserland. Dat kan bij Erlebnisbauerhof Gerbe bij het plaatsje Meierskappel niet ver van de Zugersee in het kanton Luzern.

De staanplaatsen op deze camping zijn groot met bomen en hagen. Het centrale pad loopt naar een veld zonder afgebakende plaatsen. De boer heeft verder nog vier zeer eenvoudige huisjes voor verhuur gebouwd. Een echte camperplek is er niet, maar op het parkeerterrein bij de stal kunnen kampeerauto's staan.

Tussenstop bij de boer

De camping is een boerencamping zonder franje. Er zijn geitjes, koeien, paarden en konijnen om te aaien. Kinderen kunnen ook in een speeltuintje met houten klimtoestellen terecht. Klim maar eens in het houten paard. Je moet wel bereid zijn de geuren van een boerderij voor lief te nemen. Ook als je een douche neemt, want het sanitair is in de stal te vinden. Afwassen doe je aan de buitenkant van de stal. Er zijn een winkeltje, snackbar en restaurant. Voor de meeste vakantiegangers is deze camping een tussenstop op weg naar Italië of naar huis. Voor wie er tijd voor heeft: een paar minuten lopen vanaf de camping ligt een bowlingbaan. Wil je toch langer blijven, dan kun je mooie wandelingen maken in de omgeving. Op 10 autominuten liggen twee grote meren, de Zugersee en het Vierwoudstrekenmeer. Op weg terug van het Vierwoudstrekenmeer naar de camping kan je bij het stadje Küssnacht boodschappen doen bij discount supermarkten.

Kalfje bij de moeder

Erlebnisbauerhof Gerbe is vooral een boerderij. Op het land lopen oorspronkelijk uit Schotland afkomstigte Luing-runderen. De dieren blijven op de weide zolang de grond dat toelaat. Je kunt op de boerderij vlees van deze koeien kopen. Je kunt het ook eten in het restaurant op de boerderij. Campinggasten die op Camping Gerbe eten, waarderen de steaks van het huis.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Zwemmen in natuurwater Zwemmen in natuurwater
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route
Website Website

Beoordelingen

Kampeerders reviews

Erlebnisbauernhof Gerbe heeft nog geen reviews van kampeerders.

iDeal Mastercard Visa