Vakantieparken in Ardennen

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Ardennen

2 personen
8 campings gevonden
<
1
>

Geniet van de natuur rond een vakantiepark in de Ardennen

Mountainbiken door de dichte bossen, kajakken over de prachtige rivieren of survivallen in de heuvels: op een vakantiepark in de Ardennen geniet je van een actieve vakantie in de natuur. Bezoek de mysterieuze Grotten van Han, duik in de bruisende steden als Luik en Namen en geniet van de boeiende musea en cultuur.

Raften op de rivieren

Wat voor buitensport je ook beoefent, een vakantiepark in de Ardennen is altijd de juiste bestemming. Of je nu gaat voor een stevige mountainbiketocht, een avontuurlijke beklimming van een berg of een rustige waterfietstocht met de familie, alles is mogelijk. Liefhebbers van watersporten reserveren een vakantiepark in de Ardennen in de buurt van Lac de l'Eau d'Heure. Ook de rivieren Amblève, Ourthe en Lesse vormen een walhalla voor watersportliefhebbers. Met meer dan honderd kilometer aan water heb je alle ruimte om te raften en kajakken. Ook parapenten is in dit gebied mogelijk.


Wandelen op de RAVEL-paden van de Ardennen

Met meer dan 1300 kilometer aan RAVEL-paden maken fietsers en wandelaars vanaf het vakantiepark in de Ardennen de mooiste tochten door de regio. RAVEL staat voor Réseau Autonome de Voies Lentes, oftewel 'trage paden voor niet-gemotoriseerd verkeer'. Maak bijvoorbeeld een schitterende tocht door de Vallei van de Semois. Gedurende deze wandeltocht door de valleien van de Naamse Ardennen kom je langs eeuwenoude burchten, watermolens en sfeervolle dorpjes. Ook de Hoge Venen, waar je het hoogste punt van heel België vindt, zijn een aanrader. Door de vele regen die in dit gebied valt, wandel je hier tussen het groene gras, veen en heidegebied. In de regio vind je ook talloze wilde dieren, zoals reeën, korhoenders, wilde zwijnen, edelherten en zelfs lynxen.

Cultuur proeven in de gezellige steden van de Ardennen

Maak tijdens een vakantie in de Ardennen kennis met het bourgondische leven van de Belgen in de diverse gezellige steden. Luik is de grootste plaats van de streek en het bekendst bij Nederlandse bezoekers. Andere steden zijn echter ook een aanrader. Namen ligt bijvoorbeeld schitterend aan de Maas, Tournai biedt alle mogelijkheden om smakelijk te dineren met zijn verscheidene restaurants, Charleroi vormt de ideale mix van art nouveau en streetart, en de levendige studentenstad Mons biedt veel vertier en gezelligheid.