Camping Hauts-de-France

108 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Hauts-de-France

Geselecteerde Campings

Capfun Camping Dune Fleurie
Favorieten
Capfun Camping Dune Fleurie

Frankrijk / Hauts-de-France

Geen reviews van kampeerders

Camping Le Champ Neuf
Favorieten
Camping Le Champ Neuf

Frankrijk / Hauts-de-France

ANWB Camping LogoInspectie

4.5Uitstekend(2Recensies)

Alle 108 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Hauts-de-France

Direct boekbaar
Flower Camping Les Aubépines
Favorieten
Flower Camping Les Aubépines

Frankrijk / Hauts-de-France / Neuville

ANWB Camping LogoInspectie

4.1Erg goed(167Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (71)

Huuraccommodaties (68)

Direct boekbaar
Campix
Favorieten
CKE discount
Alle 108 Campings
Alle 108 Campings

Feiten over camping

Aantal campings108
Beoordelingen van campings1.574
Gemiddelde beoordeling3.5

Populaire campings

1
Camping Le Champ Neuf
Le Champ Neuf ligt op een prachtige locatie in de baai van Somme en dat weten duizenden trekvogels ook! Op slechts 900 meter afstand ligt vogelreservaat de Marquenterre, wat deze camping dé locatie vo… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Flower Camping Les Aubépines
Flower Camping Les Aubépines

Kamperen in de Hauts-de-France biedt bezoekers een idyllische omgeving midden in de natuur. De regio in het noorden van Frankrijk grenst aan de wateren van de Atlantische Oceaan, het Kanaal en de Noordzee en biedt kamperen voor het hele gezin met verfrissend zwemplezier. Als achtste grootste regio en met vijf departementen beleven de gasten een gevarieerde vakantie met een puur gevoel van vrijheid, ook als nudistencamping.

Camping Hauts-de-France

Vanaf een camping in Hauts-de-France ontdek je de meest noordelijk gelegen regio van Frankrijk. Hier gaat het vlakke landschap over in glooiende heuvels en transformeert het achterland in ruige kliffen aan de Noord-Franse kust. Heerlijke gebieden met veel ruimte voor een kampeervakantie in de natuur maar ook de mogelijkheid voor een dagje strand. Het industriële noorden verrast met mooie steden als Lille en Roubaix terwijl je zuidelijker geniet van historische steden met prachtige kathedralen, zoals die van Amiens. Kamperen in Hauts-de-France doe je op de verschillende campings van ANWB in de regio.

De monts en kaas van Frans-Vlaanderen

Vanaf de campings in Hauts-de-France ontdek je de regio die in 2016 ontstond door de samenvoeging van Nord-Pas-de-Calais en Picardië. Nord-Pas-de-Calais ligt geografisch het dichtst bij Engeland en bij helder weer zie je de krijtrotsen van Dover liggen. Aan de grens met België lijkt het landschap meer op dat in Nederland en Vlaanderen. Toch is het landschap hier niet helemaal vlak. Tussen Lille en Duinkerke liggen de monts, ook al zijn dit slechts heuvels en geen echte bergen, die zich uitstrekken tot in Frans-Vlaanderen. De streek wordt door de Fransen wel Sourire du Nord, oftewel glimlach van het noorden genoemd. Het bosrijke gebied staat bekend om zijn kaasmakerijen. Hier worden onder meer boulette de cambrai en le bergues gemaakt.

De fotogenieke Opaalkust

Boek je een camping in Hauts-de-France in het zuidelijke deel van Nord-Pas-de-Calais, dan zit je vlak bij de fotogenieke Opaalkust. Is de kuststrook bij Duinkerke nog vrij vlak, wordt het landschap zuidwestelijker ook grilliger, met de krijtrotsen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. In cultureel opzicht zie je nog sporen terug van de vroege middeleeuwen, toen langs de Opaalkust Germaanse dialecten werden gesproken. Veel plaatsnamen, zoals Duinkerke, hebben een Vlaamse of Nederfrankische oorsprong.

Het oorlogsverleden van Duinkerke

Duinkerke is na Le Havre en Marseille de grootste havenstad van Frankrijk. Een stad waar het oorlogsverleden duidelijk zichtbaar is wanneer je gaat kamperen in Hauts-de-France. Zo lag de stad, die al een roerig verleden kende onder Belgisch, Spaans en uiteindelijk Frans bewind, vlak bij het IJzerfront in de Eerste Wereldoorlog. Duinkerke had een belangrijke rol in het bevoorraden van de geallieerde troepen en werd dan ook regelmatig gebombardeerd door de Duitsers. Ook in de Tweede Wereldoorlog bleef Duinkerke niet ongeschonden. In 1940 werd de stad gebruikt voor de grote vlucht van het Britse expeditieleger voor de Duitsers. Duinkerke werd daarbij grotendeels verwoest en omgebouwd tot vesting door de Duitsers.

De kerken en kastelen van Picardië

Vanaf de campings in Hauts-de-France die zuidelijker liggen, ontdek je de voormalige regio Picardië. Het gebied ten noorden van Parijs is rijk aan kerken, abdijen en kastelen. De Notre-Dame van Amiens en het kasteel van Chantilly behoren tot de mooiste bezienswaardigheden in Frankrijk. Chantilly is ook de plek waar het wereldberoemde kant met dezelfde naam vandaan komt. Qua landschappen is Picardië in het binnenland niet heel spannend, hoewel je uitstekend kunt wandelen in het bos van Saint-Gobain. De vogelrijke kustlijn bij de Baai van de Somme maakt dat echter meer dan goed.

Reizen

Vanuit Duitsland naar het noorden van het land kunnen camperaars hun bestemming meestal bereiken via de snelwegen. Gasten die van Keulen naar de regio Hauts-de-France rijden, moeten ongeveer 330 km afleggen en bereiken, afhankelijk van de verkeersstroom, hun bestemming in minder dan vier uur.

De snelste route leidt bezoekers vanuit de stad in Noordrijn-Westfalen over de Severinsbrücke-brug de A4 op richting Aken. Kort daarna steken camperaars de grens over naar België en blijven ze de snelweg richting Frankrijk volgen. Ter hoogte van de Belgische stad Luik draaien de vakantiegangers de E40 op of anders de E42, wat de aankomsttijd met ongeveer een kwartier vertraagt. Gasten kunnen deze splitsing echter maken met een omweg naar de historische stad Brussel voor een rustpauze. Bestuurders passeren het laatste stuk over de grens met Frankrijk na ongeveer 61 km. Wie de E42 neemt, passeert het Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut met campingvoorzieningen en is in Hauts-de-France al in Frankrijk aangekomen.

Bestemmingen in Hautes-de-France

De culturele bezienswaardigheden zijn geconcentreerd rond de dichtstbevolkte stad, Lille, in het departement Nord, en rond Duinkerken. De overige dorpen zijn zeer landelijk.

Lille: muziek en musea

Lille is de dichtstbevolkte stad in de buurt van de campings in Hautes-de-France. Het ligt op de grens met België en ligt in de idyllische Deûle-vallei. Lille was samen met Genua culturele hoofdstad van Europa en heeft een eigen orkest, het Orchestre National de Lille. Museumliefhebbers vinden in de stad meer dan negen van deze kunstinstellingen, waaronder het bezienswaardige Charles de Gaulles Museum en het Musee Palais de Beaux Arts.

Belangrijke architectonische monumenten zijn het Palais Rihour, gebouwd in 1453, en de Citadel van Lille. De vesting werd tussen 1667 en 1673 ontworpen door de architect de Vauban als een vijfhoekig grondplan. Het werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XIV. Het wapen van de Deûle loopt ondergronds door Lille.

Duinkerken: hoog in het noorden

Op slechts 10 km van België in het historisch interessante West-Vlaamse taalgebied ligt de Franse havenstad aan de zuidelijke Noordzeekust. Het is de meest noordelijke grote stad van het land. De bezienswaardigheden van Duinkerke zijn de Toren van de Leugenaar, Tour du Leughenaer, en het Belfort Saint-Eloi, beide uit de 15e eeuw. Wie de weg naar de top van het Belfort vindt, kan het carillon van 50 klokken op een verdieping lager bezoeken.

Activiteiten en excursies

De regio nodigt uit tot wandelen over historische paden of tot het maken van wandeltochten. Als u het buurland Engeland wilt bezoeken, is dat niet ver weg.

Goed te voet of met de fiets in de Hauts-de-France

Mont Saint-Frieux in het departement Pas-de-Calais is een wandeling waard met zijn gevarieerde omgeving van duinen, krijtheuvels en uitzicht op de kust. De Frieux draagt de naam van de monnik die ooit de bevolking van bovenaf waarschuwde voor de inval van de Vikingen in de Middeleeuwen. Een prachtige fietstocht van 11 km langs het jaagpad is mogelijk in het departement Somme. U kunt fietsen naar het waterleliepark Saint-Pierre in de stad Amiens en terugkeren naar het vertrekpunt in Blangy-Tronville.

Een uitstapje naar de Engelse buren

Bezoekers kunnen het Kanaal van Calais naar Dover oversteken per autoveerboot - of als alternatief de tunnel nemen. Sommige aanbieders bieden comfort aan boord. Naast voldoende zitplaatsen op het buitendek en winkelmogelijkheden op het schip, is er ook volop vermaak voor kinderen. Na ongeveer twee uur reizen wacht de bezoeker een andere taal en ook een ander landschap. Dover is ook wereldberoemd om zijn keramiek, een leuk souvenir om mee naar huis te nemen.

Gastronomie

Vlaams-Frans - deze combinatie is ook culinair merkbaar in de Hauts-de-France: Uit België komt de carbonade, een delicatesse van gestoofd rundvlees met ui, verfijnd met bruine suiker en bier. Ook stevige mosselen met frites zijn een traditioneel gerecht van de noordkust van het Kanaal tot het binnenland van Vlaanderen. Op de rommelmarkt van Lille zijn de zeedieren zo populair bij de plaatselijke bevolking en vakantiegangers dat de herbergiers bergen lege mosselen voor hun deur plaatsen als teken van hun bekwaamheid. Lamsvlees uit de zoutpannen van de Baai van de Somme is bijzonder mals en Maroilles is de oudste kaas van Frankrijk. Deze smaakt bijzonder goed met stokbrood en een fles rode wijn, maar is ook maar al te populair voor flamiche, een hartige kaastaart.

Beste tijd om te reizen

Het klimaat in Hauts-de-France is oceanisch en gematigd. De zonnigste maand is augustus, wanneer de maxima stijgen tot 22 graden. In het binnenland zijn de temperaturen echter meestal een paar graden hoger dan aan de kust bij Duinkerken of Calais. Zo kunnen de temperaturen aan de Atlantische Oceaan in de winter dalen tot nul graden en waait er op sommige dagen een gure wind. Als u de campings in de Hauts-de-France gebruikt als ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten of als cultuurliefhebber, zult u in de maanden juni tot september een prachtig, bloeiend landschap ervaren - ideaal om buiten te vertoeven.