Kleine campings in België

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in België

2 personen
16 campings gevonden
<
1
>

Geniet van een vakantie dicht bij huis op een kleine camping in België

Op een kleine camping in België verblijf je dicht bij huis, terwijl je echt even op vakantie bent. Zowel de natuurgebieden als de steden kennen namelijk een fraai buitenlands karakter. Bovendien geniet je op een minicamping van rust en ruimte in een groene omgeving.

De voordelen van een kleinschalige kampeergelegenheid

Vermijd deze vakantie het massatoerisme en kom helemaal tot rust op een kleine camping in België. Hier raak je nooit je tent kwijt en ken je binnen een paar dagen al je buren. Ook voor gezinnen is zo’n kleine camping ideaal, want de kinderen maken er zo vriendjes en verdwalen niet op de camping. Meestal vind je er geen zwembad, disco of animatieteam, maar is het er des te rustiger. Kinderen vermaken zich in de natuur met bomen klimmen en vlotten bouwen. En de voorzieningen op de camping zijn prima in orde.

Kamperen in de mooiste gebieden

Kleine campings in België vind je verspreid over het land. Zo gaan natuurliefhebbers naar de Belgische Ardennen en zoeken cultuurliefhebbers een verblijf in de buurt van steden zoals Brussel of Antwerpen. Hier bezoek je bezienswaardigheden zoals Manneken Pis, het Koninklijk Paleis en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook de steden Brugge en Gent hebben een rijke historie; hier bezoek je musea, vaar je op kanalen en geniet je van Belgische chocolade of Vlaamse frieten. Ook kleinere plaatsjes en dorpen zijn de moeite van een bezoek zeker waard.

Het natuurschoon van de Belgische Ardennen

Een van de mooiste gebieden waar je een mini camping in België kunt vinden, zijn de Belgische Ardennen. Het grootste deel van Wallonië bestaat uit dit laaggebergte met bossen, rivieren en gemoedelijke dorpen. In de Ardennen bevinden zich diverse natuurgebieden en je onderneemt er tal van sportieve activiteiten zoals tokkelen, klimmen, abseilen en kanovaren. Ook zijn er veel mooie wandelroutes te volgen.

Een strandvakantie aan de Belgische kust

Een andere populaire bestemming met kleine campings in België is de Noordzeekust met brede zandstranden. Hier verblijf je in badplaatsen zoals Knokke-Heist, De Panne, Oostende of Blankenberge. Geniet er van zon, zee en strand in de zomer en maak er tijdens de koudere maanden prachtige strandwandelingen. Ook onderneem je er watersporten zoals surfen en zeilen en bezoek je de romantische stad Brugge. Ga vanuit Zeebrugge de zee op om zeehonden te spotten tijdens een boottocht, of neem de watertaxi voor een romantische boottocht na zonsondergang.