Campings in België

148 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in België

Daarom moet je in België kamperen:

  • Ideale bestemming voor fijnproevers: Belgische chocolade, wafels en bier
  • Originele flair in de dorpen van de Ardennen
  • Zwemmen, windsurfen en kitesurfen aan de Noordzee
  • Bezienswaardige gotische gebouwen en musea in Brussel en Antwerpen
In het relatief kleine België zijn er talloze mogelijkheden voor een onbezorgde kampeervakantie. De badplaatsen aan de Noordzee zijn perfect voor een ontspannen verblijf aan zee. Of wat dacht u van een wandelvakantie in de glooiende heuvels van de Ardennen? Cultuurliefhebbers boeken een kampeerplaats in de buurt van bezienswaardige steden als Antwerpen en Brussel.

Geselecteerde Campings

Familiepark Goolderheide
Favorieten
Familiepark Goolderheide

België / Vlaanderen

ANWB Camping LogoInspectie

4.0Erg goed(24Recensies)

Alle 148 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's

Campings in België

Direct boekbaar
Kompas Camping Nieuwpoort
Favorieten
CKE discount
Kompas Camping Nieuwpoort

België / Vlaanderen / Nieuwpoort

ANWB Camping LogoInspectie

4.0Erg goed(7Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (440)

Huuraccommodaties (41)

Alle 148 Campings
Alle 148 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings148
Beoordelingen van campings728
Ø beoordelingen3.7

Populaire campings

1
Familiepark Goolderheide
Familiepark Goolderheide: kamperen op jouw manier Familiepark Goolderheide ligt vlak over de grens in Belgisch Limburg en is ideaal voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Kenmerkend voor de… Camping profielpagina

Kamperen met kinderen aan de Noordzee

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Kompas Camping Nieuwpoort
Kompas Camping Nieuwpoort

België is een relatief klein land in het westen van Europa dat gemakkelijk te ontdekken is tijdens een roadtrip. Wie naar België reist om te kamperen, brengt zijn tijd meestal door aan zee. Badplaatsen als Oostende en De Panne zijn ideaal om te zwemmen, te flaneren en te ontspannen. Reizigers kunnen nauwelijks ontsnappen aan hun bijzondere charme. Uitstekende campings zijn te vinden in het zuiden van België, in Wallonië, waar de bergen en bossen van de Ardennen op actieve vakantiegangers wachten. Vakantiedorpen aan de kust zijn een aanrader en zijn zowel in het hoog- als laagseizoen populair. Mooie plaatsen met veel privacy, modern sanitair en een gevarieerd animatieprogramma zijn kenmerkend voor deze campings.

Voor de meeste Nederlanders is België het dichtstbijzijnde buitenland. Mede door de goede bereikbaarheid is een vakantie op de camping in België erg aantrekkelijk. Ook de diversiteit aan fraaie landschappen heeft een magnetische werking op de vakantievierder. Vele campings in België zijn dan ook te vinden midden in de natuur, zoals in de prachtige https://www.anwbcamping.nl/belgie/ardennen Campings in de Ardennen en aan de https://www.anwbcamping.nl/belgie/belgische-kust Campings aan de Belgische kust. Een camping in de Ardennen is een uitstekende uitvalsbasis om in de zomer een fiets-, wandel- of kanotocht te maken, terwijl u er in de winter zelfs kunt skiën. Aan de Belgische kust zijn vele campings in en rondom levendige badplaatsen als Knokke, Oostende en Blankenberge.

Campings België: een springplank naar historische steden en het bourgondische leven

Ook gezelligheidsdieren en cultuurliefhebbers gaan graag naar een camping in België. De zuiderburen hebben een bourgondische inslag en genieten volop van het goede leven. Met de bekende Vlaamse frites, de vele Belgische bieren en de wereldberoemde chocola wordt de vakantie al snel een culinaire traktatie. Wie deze geneugten wil combineren met cultuur, kan het beste één van de campings in België kiezen in de buurt van historische steden als Antwerpen, Brussel, https://www.anwbcamping.nl/belgie/vlaanderen/brugge Campings bij Brugge of https://www.anwbcamping.nl/belgie/vlaanderen/gent Campings bij Gent. Deze enorme veelzijdigheid maakt België geschikt voor elke bezoeker, in elk jaargetijde. Daarnaast is de kwaliteit van de Belgische campings doorgaans goed tot zeer goed, waardoor uw vakantie een comfortabele omlijsting krijgt.

Routebeschrijving

De Belgische campings zijn zeer snel en gemakkelijk te bereiken vanuit Duitsland. Vooral Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Saarland liggen op korte rijafstand. Vanuit Keulen is het bijvoorbeeld maar 200 km naar Brussel - de Noordzeekust ligt op ongeveer 320 km afstand. De reis leidt eerst naar Aken, waar een tussenstop om de kathedraal te bezoeken een goed idee is. Daarna gaat de route de grens over, hetzij rechtstreeks naar Luik, hetzij via een klein stukje Nederland naar Brussel en de kust. Wie uit Noord-Duitsland komt, kiest meestal de route via Keulen. Voor vakantiegangers uit Zuid-Duitsland, Rijnland-Palts en Hessen is de A60 naar Malmedy en Spa een goede keuze. Ten zuiden hiervan zijn de eerste uitlopers van de Ardennen binnen enkele minuten te bereiken. U kunt een kortere weg nemen via Trier en Luxemburg. Vanaf Frankfurt is het ongeveer 300 km naar het zuiden van België. Stuttgart ligt op 380 km en München op 600 km. Alle Berlijners moeten rekening houden met ongeveer 800 km.

Bestemmingen in België

Als u besluit te gaan kamperen in België, kunt u kiezen tussen de schilderachtige berg- en eikenlandschappen van de Ardennen in het zuiden, gotische oude steden als Gent, Antwerpen en Brussel, en de Noordzeekust.

Noordzeekust

De Noordzeekust van België is slechts ongeveer 70 km lang, maar beschikt over een groot aantal hoogwaardige badplaatsen. Vooral Zeebrugge, Oostende, De Panne en Knokke-Heist verleiden u tot ontspannende dagen op een camping aan het strand. Vooral in de zomer kunt u zwemmen in zee en genieten van watersporten zoals zeilen, kiten en surfen. De kusttram is praktisch voor uitstapjes. De metersporige interlokale tram verbindt de badplaatsen van het Vlaamse Noordzeegebied met elkaar. Een ritje met de Kusttram is vooral leuk voor gezinnen met kinderen.

Ardennen

Dichte eikenbossen, de spectaculaire lussen van de Maas en schilderachtige heuvellandschappen maken van de Ardennen een uitstekende bestemming om te kamperen in het zuiden van België. Verschillende rivieren kunnen hier per camper, paard of fiets worden gevolgd. Koop zelfgemaakte kaas in kleine dorpswinkeltjes en op boerderijen en proef heerlijke wijnen uit de wijde regio.

Wallonië

Het Waalse Gewest, ook wel Wallonië of Wallonie genoemd, is een van de drie gewesten van het Koninkrijk België. Mooie steden als Charleroi, Luik, Bergen, Doornik, Aarlen en Bastenaken zijn de moeite waard, evenals de Ardennen, die ook deel uitmaken van Wallonië.

Brussel en Antwerpen

Brussel en Antwerpen, met hun gotische gebouwen in flamboyante stijl in hun centra, zijn de bezienswaardigheden bij uitstek van België. Een rondleiding door de stad is een absolute must voor alle vakantiegangers in het land - net als de specialiteiten die hier worden geproduceerd, zoals zoete wafels, chocolade en friet. Buiten Brussel zijn er verschillende mogelijkheden om landelijk te kamperen, bijvoorbeeld rond de bier- en kloosterstad Grimbergen.

Gastronomie

Belgische chocolade geniet in Europa een grote reputatie en is een culinair genot. De Brusselse wafels (Gaufre de Bruxelles) en de Luikse wafels (Gaufre de Liège) zijn beroemd tot ver buiten de landsgrenzen, maar hun bereiding is heel verschillend. Reizigers mogen de nationale drank - bier - niet vergeten. Het maakt integraal deel uit van de genietcultuur en in België zijn meer dan 400 soorten verkrijgbaar. In het kader van een bierweekend kunnen kampeerders het "Belgian Beer Weekend Brussels" beleven met een tentoonstelling van historische bierwagens op de Vismarkt.

Beste tijd om te reizen

De beste tijd om te kamperen is het late voorjaar, het midden van de zomer en de herfst tot eind oktober. Badgasten wordt vooral aangeraden om tussen juli en september te komen. De Noordzee is dan op zijn warmst, met temperaturen tot 18 graden Celsius. De gemiddelde dagtemperatuur aan de kust ligt rond de 20 graden Celsius - dit kan iets hoger zijn, maar wordt meestal opgefrist door de zeewind. Zeilers, surfers en kitesurfers profiteren ook van de relatief droge dagen in mei en juni en september voor hun hobby. In Brussel en Antwerpen laat het kwik meestal wat meer zien. Het droge augustus is perfect voor sightseeing. De Ardennen zijn door hun hogere ligging aanzienlijk koeler dan de rest van België.