Kamperen in Valle d'Aosta

Vakantie in het Aostadal

Hoge bergen, witte toppen en Romeinse bezienswaardigheden

De kleinste regio van het land staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden en ruige landschap. Het Aostadal grenst aan zowel Zwitserland als Frankrijk en bezit een prachtig landschap. Het hooggebergte heeft toppen van 4000 meter hoog, maar er zijn ook valleien, bergweiden en meren. De Mont Blanc ligt in het westen van deze regio en trekt liefhebbers van alpinisme. Het Aostadal is geliefd bij wandelaars. Maar ook kanoën, raften en abseilen vallen onder de mogelijkheden. Breng een bezoek aan Parco Nazionale Gran Paradiso, het is een van de mooiste en oudste natuurparken van Italië. Op de bergtoppen ligt eeuwige sneeuw, er wordt zowel in de zomer als in de winter geskied. Misschien zie je onderweg wel steenbokken, gemzen en arenden…

Historische steden en bezienswaardigheden

Het Aostadal heeft nog veel meer te bieden. De regio staat ook wel bekend om zijn Romeinse bezienswaardigheden. Hoofdstad Aosta wordt zelfs ‘het Rome van de Alpen’ genoemd. De plaats ligt in de schaduw van Monte Emilius, een 3559 meter hoge berg. Aosta heeft een autovrij centrum, smalle steegjes en tal van bezienswaardigheden, zoals de Castra, het legerkamp van de Romeinen. Ook de restanten van het amfitheater en Pont d'Aël, het aquaduct, zijn bewonderenswaardig. Het Aostadal bezit ook nog tal van burchten, kathedralen, pittoreske bergdorpen en meer dan 100 kastelen die een bezoek waard zijn. Ontdek deze toppers vanaf een van de campings, die vaak midden in de prachtige natuur liggen.

Ook nog te ontdekken in het Aostadal

 • Val di Cogne

  Een gedeelte van deze vallei valt onder Parco Nazionale Gran Paradiso. Er lopen 40 wandelpaden door het gebied, dat rijk is aan natuurschoon.

 • Fortezza di Bard

  Dit fort, dat zo groot is dat het een dorp zou kunnen zijn, ligt boven op een rots te midden van hoge bergen. Wandel via het pad omhoog of neem de kabelbaan.

 • Colle del Piccolo San Bernard

  Deze bergpas verbindt Italië en Frankrijk op grote hoogte. Maak een rondrit door dit gebied en stop in een van de typische bergdorpen, zoals La Rosiére. De bergpas komt langs gletsjers, ruige rotsgebieden en bergmeren.

 • Castello di Fénis

  Dit gotische kasteel werd gebouwd in de 13de eeuw en is een populaire bezienswaardigheid in dit gebied. De klassieke torens en kasteelmuren worden gewaardeerd door bezoekers. De vertrekken zijn grotendeels open voor publiek.

 • Etroubles

  Dit middeleeuwse dorp ligt in een groene omgeving. Het centrum is leuk om te verkennen, er staan veel authentieke huizen.