Kamperen in Noord-Brabant

Vakantie in Noord-Brabant

Van historische steden tot prachtige natuur: Noord-Brabant heeft het

Ga je kamperen in Noord-Brabant? Zeker weten dat je hier een super vakantie gaat beleven. Mooie steden, goed bewaarde natuurgebieden en super attracties – in Noord-Brabant zit je goed.

De stad in

Den Bosch is de waardige hoofdstad van de provincie met zijn historische gevels en het prachtige Noordbrabants Museum. Slenter langs de kraampjes op de markt en bestel een kop koffie met Bossche Bol bij een van de terrasjes op de Parade, met uitzicht op de Sint Janskathedraal. Een stadswandeling wissel je hier moeiteloos af met tochtje door de vrije natuur, want net buiten de stadsmuur begint de polder met zijn mooie vergezichten naar de stad. En Noord-Brabant heeft nog veel meer mooie steden in petto. Wat dacht je bijvoorbeeld van het weelderige Breda, of designstad Eindhoven?

Het Groene Woud

Ga je graag de natuur in, dan zit je goed met een kampeervakantie in Noord-Brabant. Vlak boven Tilburg ligt Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, een gigantische zandverstuiving. In en rond het bos zijn leuke terrasjes te vinden om je wandel- of fietstochtje even te onderbreken. Het nationaal park behoort tot Nationaal Landschap Het Groene Woud, de driehoek tussen ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Wel 21 natuurgebieden vind je hier en verscholen tussen al dat groen liggen mooie authentieke dorpjes om even een pauze in te lassen. Samen met attracties als de Efteling is Noord-Brabant een super bestemming voor het hele gezin.

Historische highlights van Noord-Brabant

 • Sint Janskathedraal in Den Bosch 

  Deze Gotische kerk werd gebouwd tussen 1370 en 1529 en blinkt uit in een enorme hoeveelheid beeldhouwwerk, let bijvoorbeeld op de mooie waterspuwers.

 • Rome in Oudenbosch

  De 19e eeuwse basiliek van Oudenbosch is een miniatuur van de beroemde Sint-Pietersbasiliek in Rome. De toenmalige pastoor was helemaal weg van de Romeinse neoclassicistische architectuur.

 • Het Den Bosch van Jeroen Bosch

  Ontdek het unieke Middeleeuwse karakter van Den Bosch tijdens de Jeroen Bosch wandeling langs eeuwenoude straatjes, de Sint Jans Kathedraal en de markt met het oude woonhuis van deze wereldberoemde kunstenaar.

 • De Prinsenkapel in de Grote Kerk

  De 15e-eeuwse Grote Kerk in Breda werd gebouwd in opdracht van de Nassaus. Heel bijzonder is de Prinsenkapel, waar de voorvaderen van het Koninklijk Huis begraven zijn. Let op het met bladgoud beklede plafond.

Kampeerthema's in Noord-Brabant