Camping Breda

2 personen
113 campings gevonden

Camping Breda

Breda sprankelt! Deze gezellige stad in Noord-Brabant combineert een rijk verleden met een bruisend heden. In het sfeervolle en historische stadshart barst het van de prachtige monumenten, trendy winkels en leuke uitgaansgelegenheden. Vanuit de camping in Breda verken je De Grote Kerk, de Grote Markt, het Begijnhof, het Kasteel van Breda en nog veel meer. Ben je meer op zoek naar rust? Vanaf de vele campings rond Breda kun je ook uitwijken naar de prachtige bosachtige omgeving die Breda te bieden heeft.

Bezienswaardigheden in Breda

Als je op één van de campings in Breda of in de buurt verblijft, dan is een bezoek aan het centrum van Breda een echte must. De stad biedt veel verschillende bezienswaardigheden die de stad Breda uniek maakt. Een kleine selectie:

  • De Grote Kerk: De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk is het belangrijkste monument van Breda. De kerk staat midden in de stad aan de Grote Markt en heeft de stijl van Brabantse Gotiek. Je kunt de kerk al van ver bewonderen aangezien de kerktoren maar liefst 97 meter hoog is. Het is zeker een bezoek waard wanneer je in de camping in Breda of omgeving verblijft.
  • De Grote Markt: De Grote Markt die rondom de Grote kerk loopt, is een sfeervolle plek met veel eettentjes en kroegen. Je kunt hier gezellig met elkaar wat eten en drinken. De Grote Markt fungeert ook vaak als middelpunt van evenementen in Breda. Tijdens het Breda Jazz Festival en met Carnaval staat de Grote Markt vol met feestvierende mensen. Op deze moment bruist de stad nog meer.
  • Begijnhof: Het begijnhof, midden in de drukke binnenstad Breda, is een oase van rust. Het is een unieke plek, die je tijdens je verblijf op een camping in Breda zeker niet moet overslaan. Het begijnhof is een verzameling van individuele woningen van Begijnen, meestal in de nabijheid van een kerk en omgeven door een muur en toegangspoort. In het Begijnhof in Breda wonen op het moment alleenstaande dames. Op dit hof vind je woningen, een kruidentuin, een museum en een kerk. Een rondje in dit hof is gewoonweg adembenemend.

Omgeving van Camping Breda

Ondanks dat de stad Breda al veel te bieden heeft, is het aan te raden om de omgeving van Breda ook te verkennen. Vanuit de camping Breda kun je mooie fietstochten uitstippelen van knooppunt naar knooppunt en kun je prachtig wandelen door het Liesbos of Mastbos. Het Liesbos, bekend om haar loofbomen, is geschikt voor korte en lange wandelingen. Na een prachtige wandeling kun je vervolgens een heerlijke kop koffie nemen in het restaurant Boswachter Liesbosch. Het Mastbos is het bekendste en drukste bos van Breda. Je kunt daar prachtig wandelen tussen de grove dennen. Tijdens je wandeltocht in het Mastbos is een bezoek aan het kasteel van Bouvinge ook zeker een aanrader. In deze beeldschone natuur kom je in ieder geval helemaal tot rust.

Campings Breda: veel evenementen in de stad

De stad Breda ademt Brabantse gezelligheid. Niet voor niets dat Breda dan ook grote gezellige evenementen organiseert. Indien je verblijft op een camping in Breda of in de omgeving, is het een absolute aanrader om tijdens het Breda Jazz Festival te gaan. Het Breda Jazz Festival is een 4 dagen durend jazzevenement in de binnenstad. Het is een van de oudste jazzevenementen van Nederland en wordt altijd gehouden rondom Hemelvaart. Op iedere plek in de binnenstad spelen bands in het bijzijn van duizenden mensen. Vooral de Havermarkt, de Grote Markt en de ponton bij het Spanjaardsgat zijn een echte aanrader tijdens je verblijf in een camping in Breda.

Naast het jaarlijkse jazzevenement, is carnaval ook niet weg te denken in deze stad. Rond februari/maart wordt Breda omgetoverd tot ’t Kielegat. Op dit 5-daagse evenement loopt iedereen in de gekste (zelfgemaakte) carnaval outfits en wordt de foutste muziek gedraaid. Het is een groot feest. Op de carnavalsmaandag vindt de grote optocht plaats, waar carnaval fanaten hun prachtige praalwagens tonen aan de duizenden mensen die hiervoor speciaal naar Breda zijn gekomen.