Kamperen in Portugal

Vakantie in Portugal

Lekker toeren en luieren aan het strand

Een luie strandvakantie of stedentrip? Zin om te wandelen of toch liever toeren? In Portugal kan het allemaal. Voor welke regio je ook kiest, altijd zijn er schilderachtige dorpen en steden te vinden met kleurrijke markten en tal van historische bezienswaardigheden.

Pareltjes op onvermoede plaatsen

Van leuke grote steden als Porto en Lissabon, tot de wijnregio’s en wandelgebieden in het binnenland: Portugal heeft heel wat te bieden. Het leuke is dat je hier nog echte pareltjes te ontdekken hebt, soms op de meest onvermoede plaatsen. In het noorden vind je interessante prehistorische rotstekeningen bij Vila Nova, in Europarque in Santa Maria da Feira ligt het beste techniekmuseum van het hele land en in het museum van Lourinhã is een nest te zien met enorme dinosauruseieren. Iedere dag sluit je in stijl af: genietend van de zonsondergang met een geurige stoofschotel, een geroosterd visje en een goed glas wijn.

Ongerepte stranden

De Algarve is een heerlijke kampeerbestemming voor alle leeftijden, op de stranden aan de prachtige rotsachtige baaien weet iedereen zich wel te vermaken. Langs de hele zuid- en westkust vind je ook veel aquaparken met spectaculaire glijbanen. Je kunt in de Algarve veel mooie tochtjes maken naar leuke plaatsjes – naar het uiterste zuidwesten bijvoorbeeld, of naar het mooie kasteel van Silves net even achter de kust. Voor wie het wat te druk wordt op de stranden liggen aan de kant van de Atlantische Oceaan in de Algarve nog ongerepte stranden waar alleen surfers komen.

De leukste steden en stadjes van Portugal

 • Porto

  De prachtige oude port pakhuizen maken al snel duidelijk waar de naam van deze bruisende haven- en handelsstad vandaan komt. Mis ook niet de sierlijke ijzeren boogbrug van Eiffel.

 • Évora

  Sierlijke huizen en smalle, kronkelende straatjes met paleizen en kerken: Évora is een plaatje. Het ligt ook mooi, op een heuvel boven de vlakte. Niet te missen is het centrum met Romeinse overblijfselen.

 • Coimbra

  Een echte studentenstad – en dat al sinds de 14de eeuw. Een geweldige plek om het studentenleven op te snuiven.

 • Alfama

  Deze authentieke volkswijk in Lissabon is een aparte vermelding waard. Aan de steile straatjes met steegjes en trappen vind je nog veel fadohuizen: kleine restaurantjes waar je fado muziek kunt beluisteren.

 • Santarém

  Op een heuvel boven de rivier de Taag ligt dit kleine stadje met zijn mooie oude centrum. Heerlijk om rond te slenteren. Je vindt er veel monumenten en een paar kerken die meer dan de moeite waard zijn.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Portugal bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Portugal in de webshop van ANWB.