Camping Noord-Jutland

64 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Noord-Jutland

Geselecteerde Campings

Skiveren Camping
Favorieten
Skiveren Camping

Denemarken / Noord-Jutland / Frederikshavn

ANWB Camping LogoInspectie

4.7Uitstekend(37Recensies)

Alle 64 campings bekijken
  • Inspiratie

Camping Noord-Jutland

Direct boekbaar
Tornby Strand Camping - Hirtshals
Favorieten
CKE discount
Tornby Strand Camping - Hirtshals

Denemarken / Noord-Jutland / Hjørring

ANWB Camping LogoInspectie

4.5Uitstekend(30Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (240)

Huuraccommodaties (31)

Alle 64 Campings
Alle 64 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings64
Beoordelingen van campings239
Ø beoordelingen4.4

Populaire campings

1
Skiveren Camping
Kamperen in het idyllische Noord-Jutland Wil je binnenkort kamperen in het prachtige Denemarken, dan ben je bij camping Skiveren aan het juiste adres. Deze camping ligt aan de Deense kust en is een i… Camping profielpagina

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Tornby Strand Camping - Hirtshals
Tornby Strand Camping - Hirtshals

Brede kusten, kleine baaien met poederwitte zandstranden en de eilanden in de Noordzee voor de kust maken van Noord-Jutland een ontspannende kampeerbestemming voor gezinnen. Lange wandelingen in het nationale park, waar elanden en rendieren te zien zijn, of fietstochten door de meest noordelijke regio van Denemarken bieden ook afwisseling voor reizigers met honden die in Noord-Jutland kamperen.

Camping Noord-Jutland

U hoeft niet eens zo heel ver te rijden om u in Noord-Jutland in https://www.anwbcamping.nl/denemarken Campings in Denemarken te laten overvallen door ongeëvenaarde rust en ruimte. Noord-Jutland staat bekend om zijn grote aanbod aan fietstochten, wandelroutes, campings, viswateren en kusten, met op tal van plekken zeil- en surfscholen. Veel kunstenaars trekken naar het stadje Skagen, dat wordt geroemd om zijn fascinerende ligging in het landschap en bijzondere lichtinval. Op heldere dagen mag u beslist de adembenemende zonsondergang niet missen vanaf uw camping in Noord-Jutland. In Noord-Jutland ligt ook Lindholm Hoje, de grootste Vikingbegraafplaats in Denemarken

Bereikbaarheid

Vakantiegangers die vanuit het noorden van Duitsland naar het uiterste noorden van Denemarken reizen, leggen een afstand van ongeveer 430 km af. Vanuit het zuiden van Duitsland is de reis ongeveer een dag langer. Vanaf München bijvoorbeeld is het ongeveer 1.200 km naar Noord-Jutland. Als u vanuit Hamburg naar Denemarken reist, neemt u eerst de A7 via Neumünster en Schleswig naar Flensburg, vervolgens neemt u de B200 richting Apenrade/Federale grens en steekt u met de camper of auto de grens met Denemarken over.

De reis gaat dan verder via de E45 naar Roldvej/Nørager. U blijft nog 250 km op de hoofdweg voordat u bij Haverslev afslag 535 richting Arden/Aars/Haverslev moet nemen. Nu is het nog maar een paar kilometer naar de vakantiebestemming. Bezoekers volgen de borden naar Aalborg, de hoofdstad van de regio Noord-Jutland.

Bestemmingen in Noord-Jutland

Terwijl de zee en de stranden uitnodigen tot zwemmen en spetteren, kunnen bezoekers die in Noord-Jutland kamperen alles van cultuur tot vermaak verwachten in de levendige steden en dorpen zoals Aalborg, Hjørring of Skagen.

Aalborg: bruisende hoofdstad in het hart van Noord-Jutland

Vanaf de levendige promenade, die het hart van de stad vormt met restaurants, cafés en bars, kunt u meteen in een van de natuurlijke zwembaden springen of u verfrissen onder de waterfonteinen in het voetgangersgebied. Naast de dierentuin, die de jeugd zeker zal bekoren, zijn er musea en het architectonisch indrukwekkende muziekhuis Musikkens Hus voor concerten.

Hjørring - culturele magneet in Noord-Denemarken

In Hjørring, gelegen in het noordwesten, kunnen vakantiegangers genieten van een fantastisch cultureel aanbod. Naast de vele musea, waarvan het Historisch Museum van Vendsyssel het bekendste is, zullen de vele standbeelden en fonteinen in de levendige straten van de stad en de vele theaters u in vervoering brengen.

Het Noorderlicht Skagen

Als noordelijkste stad in Noord-Jutland fascineert Skagen, gelegen op een schiereiland, door het samenspel van natuurkracht en moderne architectuur en cultuur. Terwijl het landschap van Skagen lonkt met zijn uitgestrekte duinenspektakels, zullen kunstliefhebbers geïnteresseerd zijn in de twee opmerkelijke musea van de stad: Skagens Museum toont beroemde kunstwerken en het Teddy Bear Museum brengt kinderen in vervoering. Daarnaast is de vuurtoren Skagen Fyr een herkenningspunt van het rustige stadje.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Råbjerg Mile: Het langste beweegbare duin van Denemarken in Skagen beweegt zich gestaag naar het noordoosten.
  • Den Tilsandede Kirke: Op een paar kilometer van Skagen staat deze zandwrakke kerk gewijd aan de heilige zeevaarder beschermengel Laurentius.
  • Sun Ring: De Solringen, zoals hij in het Deens heet, is een bronzen en granieten watersculptuur in het hart van Hjørring.
  • Toldbod Plads: In Aalborg biedt deze hoge fontein 's zomers verfrissing. Vier keer per dag wordt het spektakel begeleid door een klassiek muziekstuk van Frederick Händel.
  • Skagen Grå Fyr: De grijze vuurtoren werd in 1858 gebouwd en is met 46 meter de op één na hoogste van Denemarken.

Top 2 insider tips

  • Læsø Saltsyderi: De zoutproductie op het eiland Læsø geeft bezoekers inzicht in het traditionele ambacht dat de regio sinds de middeleeuwen kenmerkt. In de demonstratieruimtes kunnen gasten meer te weten komen over het houten materiaal dat bij de productie wordt gebruikt, en in de aangrenzende winkel kunnen de in heel Denemarken gebruikte kruiden worden gekocht.
  • Ørnereservatet: Bezoekers kunnen in deze speciale show alles te weten komen over adelaars en hun indrukwekkende jachttechnieken. Een valkenier toont de gasten kunstjes met de intelligente vogels. Bezoekers kunnen ook meer te weten komen over de dieren bij het voeren van de adelaars en een fototentoonstelling.

Activiteiten en excursies

Een uitstapje naar de Vikingtijd of het water in om te surfen, vissen en kanoën: Naast het culturele aanbod biedt vooral de zee de actieve vakantieganger paradijselijke mogelijkheden.

Tijdreis naar de Vikingen

De opgravingen in het Lindholm Høje Museum in Nørresundby gaan terug tot de 5e eeuw. In de rustige, idyllische omgeving zijn meer dan 150 verrotte scheepsgraven en nog eens 700 begraafplaatsen blootgelegd ten noorden van Aalborg op het grootste Vikingslagveld van Scandinavië. Een dagtocht naar de Limfjord bij Aggersund brengt bezoekers naar het grootste Vikingfort van Denemarken, Aggersborg.

Activiteiten op het water

De westkust biedt niet alleen gezinsvriendelijke stranden, maar ook een paradijs voor surfers. Met een windsnelheid van 9 m/s is het een van de meest vlagerige plaatsen in Europa, waardoor het een eldorado is voor watersporters. De ontmoetingsplaats voor alle professionele surfers is het lange strand bij het dorp Klitmøller in Thy, dat wordt beschouwd als het koude Hawaï van Denemarken.

Evenementen

Landschap, keuken, muziek en sportevenementen bepalen het rijke aanbod van festiviteiten die het hele jaar door in Noord-Jutland worden aangeboden.

Januari

  • Winterzwemfestival in Skagen: Isbryderne, ijsbrekers, is de naam van de dappere deelnemers aan het jaarlijkse zwemevenement. Vroeg in de ochtend springen de dapperen in het ijskoude water bij Sønderstrand en trotseren ze de wind en de golven.

Mei

  • Råbjerg Cycling Dune Race: 30 deelnemers proberen op hun fiets het prachtige landschap van Noord-Jutland bij Skagen in de beste tijd te doorkruisen tijdens dit sportieve evenement. De uitdagende route voert 20 km over smalle paden, eenzame stranden en, als hoogtepunt, over het langste zandduin van Europa.
  • Carnaval in Aalborg: Vakantiegangers kunnen ervaren hoe men in Denemarken uitbundig feest kan vieren tijdens dit evenement, dat elk jaar tot 60.000 mensen trekt. Gekleed in kleurrijke kostuums dansen de mensen op hete muziekritmes tijdens de optocht, die een van de langste in Europa is, door de straten van Aalborg voordat ze tot in de avond feesten op Kildeparken.

Juli

  • Skagen Festival: het oudste muziekfestival van Denemarken biedt concerten voor alle folkliefhebbers en liefhebbers van rock, jazz en blues. Er treden artiesten op van het centrum tot aan de haven en in het Kappelborg Cultuurhuis.

Gastronomie

Aan de kust van Denemarken genieten bezoekers van de beste vis van het land: Mosselen, haring, krabben, krabvlees en schelpdieren worden hier geserveerd als hoofdgerecht of als onderdeel van een schotel. Wanneer vakantiegangers Rulleål op het menu lezen, hebben ze het over in uien en peterselie opgerolde paling. Het bijgerecht is de aardappel vildmose, waar de streek beroemd om is. Deze kunnen in de zomermaanden vers worden geoogst in de plaatselijke boerderijwinkels.

Weer

Noord-Jutland heeft een gematigd klimaat met nauwelijks grote temperatuurverschillen. In de regel is het oosten van de Deense regio enkele graden warmer dan het westen. Januari is de koudste maand met gemiddelde temperaturen rond de 2 graden. In juli, de warmste maand, kunnen maximumtemperaturen van een milde 23 graden worden verwacht, waarbij de gemiddelde dagwaarde schommelt tussen 11,6 en 20,2 graden. De watertemperatuur komt nauwelijks boven de 21 graden. Tot 8 uur zon per dag wordt ook gemeten in de zomermaand juni - bijna twee keer zoveel als in de andere maanden van het jaar.