Kamperen in het Bohemer Woud

13 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in het Bohemer Woud

Alle 13 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Inspiratie

Kamperen in het Bohemer Woud

Direct boekbaar
Vodatent @ Camping Prima
Favorieten
Vodatent @ Camping Prima

Tsjechië / Zuid-Bohemen

Geen reviews van kampeerders

Honden toegestaanRestaurantBroodservice
Camping Hohenwarth
Favorieten
Camping Hohenwarth

Duitsland / Beieren / Hohenwarth

ANWB Camping LogoInspectie

4.1Erg goed(11Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (300)

Huuraccommodaties (4)

Alle 13 Campings
Alle 13 Campings

Feiten over camping

Aantal campings13
Beoordelingen van campings55
Gemiddelde beoordeling3.9

Populaire campings

1
KNAUS Campingpark Lackenhäuser
Actieve gezinsvakantie in Oost-Beieren op Knaus-camping Lackenhäuser Knaus-camping Lackenhäuser ligt vlak bij de Duits-Oostenrijkse grens, midden in het Beierse Woud. Het hele jaar door geniet je op … Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Vodatent @ Camping Prima
Vodatent @ Camping Prima

Alleen in het Boheemse Woud kunnen bezoekers de ongerepte natuur op een dergelijke schaal ervaren. Sportieve activiteiten zijn op allerlei manieren mogelijk. Zowel sportliefhebbers als natuurliefhebbers vinden hier rust en kracht. Inspirerend is de rijke keuken die de bezoekers wacht met unieke gerechten. Uitstapjes naar de steden geven inzicht in de regionale cultuur.

Bijzonderheden van de camping in Šumava

Campings en kleine meren horen bij elkaar in Šumava. Kamperen in Šumava langs de oevers van het Lipno stuwmeer is bijzonder populair. Honderden wandel- en fietspaden omringen het meer. Een verscheidenheid aan sportieve activiteiten maken het verblijf compleet. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken tijdens een bezoek aan Český Krumlov. Deze plaats staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst van culturele en natuurlijke monumenten. Een levend voorbeeld van de prachtige natuur is Šumava - een bekend en populair recreatiegebied in Tsjechië. Aanbiedingen voor wandel- of fietsvakanties, agrotoerisme en bezoeken aan historische bezienswaardigheden en tradities behoren tot het aanbod van excursies vanaf de camping. Klassieker is dat bezoekers hun tijd doorbrengen met vissen, jagen of paddenstoelen plukken.

Aankomst

De reis met de auto naar het Boheemse Woud moet via München worden gemaakt. Daar leidt de route via Landshut (A92) - Deggendorf - Passau - Afslag Noord - via Wegscheid (grens) of via Hauzenberg - Breitenberg (grens). Wilt u via Wenen rijden, volg dan de route Wien A1 - Linz - B127 - Böhmerwald. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om met de trein of de bus te komen. U reist dan naar het hoofdstation van Linz en van daaruit gaat u verder met tramlijn 3 en de Mühlkreisbahn en de bus naar de Šumava-steden. Of u nu met de auto of met het openbaar vervoer reist, u moet ongeveer 500 km afleggen. Al onderweg maakt u kennis met een populaire en wijdverbreide activiteit. Kanoën en kajakken zijn mogelijk op vele Tsjechische rivieren en beken. Bij veel rustplaatsen zijn er al campings met stations voor deze watersport. Merk op dat u in de richting van Praag tolvrij kunt reizen tot kilometer 64. Tolvrij betekent in dit geval dat u geen vignet nodig heeft tot aan de kilometergrens.

Bestemmingen in de Šumava

Vroeger leefden de mensen in deze regio van het bos. Mijnbouw, houtskool- en glasproductie dienden als broodwinning. Tot op de dag van vandaag is de overvloed aan bosgebieden indrukwekkend gebleven.

Nationaal Park Sumava

Het Šumava Nationaal Park heeft een oppervlakte van 69.030 ha en is daarmee het grootste nationale park van Tsjechië. Rondom het park ligt het Šumava beschermde landschapsgebied met nog eens 97.970 ha. Sinds 1990 is het gebied een UNESCO biosfeerreservaat. Samen met het Nationaal Park Beierse Woud is Šumava Nationaal Park het grootste aaneengesloten Midden-Europese bosgebied.

De regio staat bekend als het groene dak van Europa. Tot de flora en fauna in de Šumava behoren de lynx, het auerhoen, de drieteenspecht, de Pannonische en de Boheemse gentiaan. Door het nationale park stromen de rivieren Vltava en Otava. Er zijn ook vijf gletsjermeren (Jezero Laka, Prášilské jezero, Plešné jezero, Cerné jezero en Certovo jezero). Bezienswaardig zijn ook talrijke veengebieden zoals het hoogveen van Jezerní slat' en Chalupska slat'.

Het Vltava-stuwmeer

Voor bezoekers uit Duitsland die de natuur van Tsjechië nader willen leren kennen, is het Vltava-stuwmeer zeer geschikt. De rechteroever heeft nog zijn natuurlijke omgeving. Rondom het meer loopt een fietspad. Campings in Šumava bieden voldoende accommodatie en zijn ook ideale vertrekpunten voor roeien, zwemmen, zeilen of surfen. Op het meer worden regelmatig internationale kajak- en zeilwedstrijden gehouden. De overvloed aan vis bevordert het vissen op het meer. Dit zorgt voor een zeer harmonieuze en vredige sfeer waar koppels, maar ook waterliefhebbers van genieten.

Activiteiten en excursies

De schoonheid van het Oosten ligt vooral in de unieke steden.

Praag

De kunsthistorische stad Praag heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Onder de bosjes en weilanden gaan nieuwe werelden open in de vorm van de Koněprusy druipsteengrotten. Daar is duizenden jaren kalksteen afgezet. Vlakbij deze attractie ligt het kasteel Karlštejn, dat ideaal is om te wandelen. Warme kleding moet u voor deze excursie in uw bagage hebben. De Praagse Burcht, als groot kasteelcomplex met architectonische elementen uit de Romeinse tijd tot de gotiek en de 20e eeuw, is ook een bezienswaardigheid en biedt inzicht in de Tsjechische geschiedenis.

Marienburg

In Marienburg zijn culturele bezienswaardigheden te vinden. Zo is er bijvoorbeeld de Zingende Fontein bij de kuurzuilengang. De rooms-katholieke dekenaatskerk Maria Hemelvaart (1848) van Johann Gottfried Gutensohn toont de architectonische kenmerken van de regio en zal vooral cultuurliefhebbers aantrekken. Gezinnen met kinderen mogen het miniatuurpark Boheminium Park in het oosten van de stad niet missen.

Gastronomie

Boheems eten is meestal traditioneel en omvat gerechten uit de Moravische en Silezische regio's. Er zijn ook overeenkomsten met de Oostenrijkse en Hongaarse, alsmede Beierse en Saksische keuken. Klassiek wordt een mengeling van veldgewassen, fruit, groenten, bessen, paddenstoelen, vis en wild geserveerd. De rijke granen en het vlees zijn afkomstig van de plaatselijke landbouw. Varkensvlees en rundvlees domineren het menu. Het spreekwoord polívka je grunt, maso je špunt, dat vrij vertaald betekent: soep is de basis, vlees is de conclusie, illustreert het belang van soep in de Boheemse keuken. Soepen worden gewoonlijk in een kop aan de gast gebracht en aan tafel in soepborden gevuld. Garnituren worden apart aangeboden.

Beste tijd om te reizen

In de grootste delen is Šumava een verfrissend klimaatgebied. Slechts enkele delen van Šumava, de vallei van de rivier Vltava bij Lenora, de zuidelijke hellingen van het Želnava Hoogland en delen van de uitlopers van Šumava behoren tot de gematigde zone. Holistisch gezien kan men spreken van een mengeling tussen een zeeklimaat en een landklimaat. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt meestal tussen 25 en 28 graden Celsius. De meest vochtige plaatsen zijn Březník, Modrava en de venen van Modrava. Dit betekent dat het weer aangenaam is, bevorderlijk voor buitenactiviteiten en niet te warm. Het Boheemse Woud heeft talrijke bezienswaardige plaatsen, die bezocht kunnen worden als excursiebestemming tijdens het kamperen in het Boheemse Woud.