Vakantiehuizen in de Eifel

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in de Eifel

2 personen
6 campings gevonden
<
1
>

Puur natuur in een vakantiehuis in de Eifel

Zoek je een afwisselende vakantiebestemming midden in de natuur? Boek dan een vakantiehuis in de Eifel. Dit uitgestrekte natuurgebied op de grens van België en Duitsland heeft voor iedereen iets te bieden en is ook nog eens dicht bij huis. Kilometerslange paden voor wandelaars, fietsers en mountainbikers, wilde beken en meren voor waterratten en sneeuwrijke winters voor wintersporters: in de Eifel vermaak je je het hele jaar door en biedt elk seizoen iets speciaals.

Sprookjesachtig

In een vakantiehuis in de Eifel waan je je in een andere wereld. Geniet van de prachtige uitzichten over weidse velden, wandel langs bruisende beekjes en kletterende watervalletjes of dwaal door de bossen. De Eifel is een gevarieerd natuurgebied dat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In het noorden ligt nationaal park Eifel met het stuwmeer Rursee, waar speelt op de stranden of een boottocht maakt. In het ruigere zuiden vind je imposante rotsformaties, oude vulkaankraters vol water en de geiser Wallenborn. Naast al dit natuurgeweld ligt het Ahrdal, met zijn glooiende wijnvelden, kronkelende landweggetjes en zacht stromende riviertjes.

Een gebied vol geschiedenis

Vanuit je vakantiehuis in de Eifel is het maar een korte tocht naar het imposante kasteel Burg Eltz of Burg Satzvey, waar de graaf en gravin je een rondleiding geven door de rijkversierde ridderzalen en donkere kerkers. De eeuwenoude abdij Maria Laach is zeker een bezoekje waard, of rijd door naar het dorpje Sankt Vith en bezoek de grafheuvel die dateert uit de Romeinse tijd.

Heerlijk ontspannen

Ook voor een ontspannend weekendje weg is het huren van een vakantiehuis in de Eifel een goede keuze. In deze groene omgeving vind je vanzelf rust. Gun jezelf een dagje in een van de kuuroorden en dompel je onder in het warme bronwater. Ook de natuur heeft een ontspannend effect. Loop een middag mee met een natuurgids en ontdek de bijzondere flora en fauna die dit beschermde gebied rijk is.

Naar de bewoonde wereld

In de Eifel vind je idyllische dorpjes vol vakwerkhuisjes, en Monschau is daar het beste voorbeeld van. In de stad Trier staan de Romeinse gebouwen nog fier overeind en in Cochem torent de Rijksburcht uit boven de Moezel. Probeer de lokale gerechten of boek een proeverij bij een van de vele wijnhuizen langs deze imposante rivier.