Camping Sauerland

2 personen
18 campings gevonden

Camping Sauerland

Dichtbij Nederland, in het Duitse gebied Nordrhein-Westfalen ligt Sauerland. Een camping in Sauerland is een topbestemming voor natuurliefhebbers. Het is een dunbevolkt gebied met prachtige natuur. In de winter wordt hier geskied en in de zomer gewandeld, gemountainbiket, gevaren en van de uitzichten genoten. Ook onder de grond is er veel te beleven, met uitgebreide grottenstelsels.

Natuur

Sauerland staat bekend om zijn prachtige natuur. Het wordt ook wel ‘het land van duizend bergen’ genoemd. Omdat het er zo bergachtig is, is het een populair wintersportgebied. Ook in de zomer is er echter genoeg te beleven. Je vindt er naast bergen stuwmeren, honderden riviertjes en beken en indrukwekkende grotten. Heerlijk om te wandelen of te fietsen. Als je het te zwaar vindt om de bergen op te fietsen, huur je gewoon een elektrisch exemplaar.

Vroeger was dit gebied volledig bedekt met oerbos. Deze loofbossen zijn vanaf de Middeleeuwen veel gekapt, en later vervangen door naaldbossen. Toch zijn er nog delen oerbos te vinden. Bovendien is er weer nieuw loofbos aangeplant. Daardoor is de natuur gevarieerd en levendig.

In de natuurgebieden van Sauerland kan je meer doen dan alleen wandelen. Neem je mountainbike of fiets meer naar de camping in Sauerland, of huur er een. In dit bergachtige landschap kan je deze namelijk heel goed gebruiken. De vele rivieren en meren bieden daarbij mogelijkheden om te zwemmen, vissen, kajakken en meer waterpret.

Campings Sauerland: vlakbij Winterberg

Het bekende plaatsje Winterberg staat vooral bekend om de wintersport. ’s Zomers kan je je er echter ook prima vermaken. Je kan bijvoorbeeld, om toch wat van de sneeuwpret mee te krijgen, van de zomerrodelbaan af. De kinderen hoeven zich op de vele campings in Sauerland dus niet te vervelen. Het plaatsje zelf is erg fraai, met historische vakwerkhuisjes.

Vlakbij ligt het attractiepark Fort Fun Abenteuerland. Dit attractiepark heeft een Wild West-thema. De kinderen (en ouders), kunnen zich vermaken met de vier achtbanen en de twee waterattracties.

Grotten

Op een camping in Sauerland kan er zich zomaar van alles onder je voeten afspelen. Dit gebied kent namelijk enorm veel grotten. Het bekendste aaneengesloten grottengebied is de Atta-Höhle. Dit is het grootste grottencomplex van Duitsland, met indrukwekkende rotsformaties. Door dit twee kilometer lange complex kan je een prachtige rondwandeling maken.

De Atta-Höhle is lang, maar de Balver Höhle is op een andere manier groot. Deze groot is namelijk wel 90 meter hoog. Er kunnen 2000 mensen in, en die mogelijkheid wordt regelmatig benut. Er worden namelijk concerten, rommelmarkten en andere leuke evenementen georganiseerd.

Naast deze beroemde grotten zijn er nog veel meer grotten in Sauerland. In veel worden leuke rondleidingen georganiseerd, met informatie over rotsformaties en prehistorische dieren en mooie verhalen. Veel zijn ook erg geschikt voor kinderen. Als je naar één van de campings in Sauerland gaat, hoeven die zich dus geen moment te vervelen.