Campings aan de rivier in Duitsland

  • Selectie van campings gelegen langs een rivier
  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings aan de rivier in Duitsland

Wissen
2 personen
43 campings gevonden

Kom tot rust op een camping aan een rivier in Duitsland

Kom deze vakantie tot rust aan kabbelend water in een prachtige natuurrijke omgeving. Op een camping aan een rivier in Duitsland geniet je van ruimte en rust en je hoeft er niet eens ver voor te rijden. Bij onze oosterburen verblijf je aan rivieren in de mooiste gebieden, zoals het laagland, het middelgebergte of de Duitse Alpen.

Kampeermogelijkheden aan de Duitse rivieren

Er liggen talloze campings aan een rivier in Duitsland, bijvoorbeeld aan de Rijn, de Donau, de Elbe en de Moezel. Vaak heb je hier een ruime kampeerplaats tussen het groen op een rustige en afgelegen locatie. Hier ga je met het hele gezin naar een gezinscamping vol activiteiten, waterpret en speeltoestellen. Of naar een kleine en wat rustigere camping met prima faciliteiten, maar zonder de drukte van het massatoerisme. Vaak zijn honden bovendien toegestaan, waardoor je een heerlijke vakantie aan het water beleeft met je trouwe viervoeter.

Wat is er te doen aan het water?

Rondom een camping aan een rivier in Duitsland is van alles te doen. Zo maak je boottochten langs de diverse landschappen of huurt zelf een kano om de rivier te verkennen. Geniet aan het strand van een boek en neem een duik in het frisse water om even af te koelen. Kinderen vangen er waterdiertjes en visjes met een net of bouwen een dam in het water. Ook aan de oever is van alles te doen en maak je mooie wandelingen of fietstochten. In de omgeving bezoek je idyllische dorpjes en bezichtig je historische bouwwerken. Aan de Moezel bezoek je uiteraard de wijngaarden waar deze streek zo bekend om staat en aan de Rijn bezoek je steden als Düsseldorf en Keulen.