Campings in de Luberon

Wissen
2 personen
124 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Natuur en charmante bergdorpen omringen je camping in de Luberon

Wie vakantie viert op een camping in de Luberon, zal versteld staan van de kleurrijke landschappen en charmante bergdorpen die deze regio sieren. De Luberon wordt ook wel het Provençaalse Colorado genoemd en staat bekend om zijn okergroeven. Het kleurenpalet gaat van geel tot bruinrood, waardoor het overal waar je kijkt een schilderachtige aanblik geeft. De omgeving kenmerkt zich verder door imposante heuvels en rotsformaties, uitgestrekte wijngaarden en geurige lavendelvelden.

Lichte of juist avontuurlijke wandelingen maken in de Luberon

Het regionale natuurpark Luberon staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De heuvels en het glooiende wijn- en olijfbomenlandschap in deze streek lenen zich uitstekend voor het maken van lichte wandelingen. Wie liever het avontuurlijke pad kiest vanaf een camping in de Luberon verkent juist de bergen de Petit Luberon en de Grand Luberon. Hier kun je je hart ophalen aan steile rotsformaties en diepe kloven. Hoger in de bergen is de natuur nog vrijwel onaangeroerd. De grasvelden boven op de Grand Luberon herbergen tal van prachtige bloemen, planten en vlinders.

Een verkoelende duik in het zwembad of het meer

Meestal is je camping in de Luberon voorzien van een waterpark of een zwembad, maar de regio kent ook verschillende natuurlijke wateren. Zo vind je er tal van rivieren en beekjes om lekker in te pootjebaden of voor een romantische picknick aan de oever. Het meer van La Bonde in Cabrières-d'Aigues is eveneens een heerlijke plek om in de zomer te vertoeven. Rol er je handdoek uit en neem een verkoelende duik in het water of werp er je hengel uit om te gaan vissen. Daarnaast is het heerlijk om neer te strijken op het terras van een van de horecagelegenheden rondom het meer en te genieten van het uitzicht. Bootjes en andere vaartuigen zijn er niet toegestaan.

Dorpen die stuk voor stuk plaatjes zijn

De dorpen in de Luberon zijn stuk voor stuk een plaatje te noemen. Bewonder bijvoorbeeld de okergele muren in het hooggelegen dorp Roussillon, slenter door de karakteristieke steegjes van het filmachtige decor van Gordes of verken de eeuwenoude cederbossen bij Bonnieux. Ook een bezoek aan de Abdij van Sénanque is een bezoek meer dan waard tijdens je verblijf op een camping in de Luberon. Het is een prachtig klooster omringd door geurige lavendelvelden waar je maar niet uitgekeken raakt.