Campings in Zuid-Frankrijk

Wissen
2 personen
272 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping in Zuid-Frankrijk: fijne zandstranden, eeuwenoude kastelen en kleurrijke lavendelvelden

Het gevarieerde landschap van Zuid-Frankrijk biedt ideale mogelijkheden voor een prachtige kampeervakantie. De schitterende regio's Aquitanië, Midi-Pyreneeën, Languedoc-Rousillon, Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d'Azur hebben ieder hun eigen charme en karakteristieken. Geniet van een fraaie strandvakantie aan de lange kust van het Middellandse Zeegebied, snuif de cultuur op in de authentieke Franse dorpjes of maak een prachtige tocht langs de lavendel- en zonnebloemvelden. Beroemde steden als Marseille, Cannes, Nice en Toulouse liggen op slechts korte afstand.

Geurige lavendel in de Provence

Zodra je de geur van lavendel ruikt, denk je meteen aan de uitgestrekte paarse lavendelvelden in Zuid-Frankrijk. Als je op een camping in Zuid-Frankrijk verblijft, is het een absolute aanrader om de schitterende velden en charmante boetiekjes en marktjes in het hart van de Provence te bezoeken. Maak bijvoorbeeld eens een dagtocht naar Aix-en-Provence, de stad van duizend fonteinen. De sfeervolle stad lijkt wel een openluchtmuseum, dankzij de statige hoge herenhuizen en de schitterende, romaans-gotische kathedraal Saint Sauveur. De fraaise fontein in de stad is wellicht de zeventiende-eeuwse Fontaine des Quatre Dauphins. Bij deze fontein in het winkelhart van de stad spuwen vier dolfijnen water. In het museum Le Musee Granet bewonder je de schitterende kunstwerken van Gauguin, Monet en Van Gogh.

Mondaine badplaatsen in de Côte d'Azur

De badplaatsen aan de Zuid-Franse kust zijn wereldberoemd, dankzij de vele internationale filmsterren die deze streek graag bezoeken. Het is aan de 400 kilometer lange kust van Zuid-Frankrijk dan ook aangenaam toeven in steden als Nice, Fréjus en Cannes. Je geniet op het terras van Monaco met een smakelijke cocktail van het uitzicht op de fraaie jachten, en met een beetje geluk loop je zomaar een bekende filmster tegen het lijf.

De metershoge rotswanden van Gorges du Verdon

Als je gedurende je verblijf op een camping in Frankrijk op zoek bent naar ongerepte natuur, breng dan een bezoek aan natuurgebied de Verdon. Hier vind je de wereldberoemde Gorges du Verdon. Deze reusachtige kloof met metershoge rotswanden wordt ook wel de Grand Canyon van Frankrijk genoemd. Wandel langs het helderblauwe water van de rivier om het sprookjesachtige landschap in je op te nemen. Of trotseer het water per kayak of kano.