Campings in de Dordogne aan de rivier

  • Selectie van campings gelegen langs een rivier
  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in de Dordogne aan de rivier

Wissen
2 personen
28 campings gevonden

Groene vakantie op een camping in de Dordogne aan een rivier

De Dordogne is een ideale streek om te kamperen. Op een camping in de Dordogne aan de rivier beleef je een fantastische kampeervakantie. Dit op twee na grootste departement van Frankrijk barst van de prachtige natuur, middeleeuwse kastelen en pittoreske dorpjes. Niet voor niets wordt dit gebied de moeder van alle Franse vakantiestreken genoemd. Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar dit natuurrijke gebied.

Activiteiten langs de rivier

De naam Dordogne slaat niet alleen op het departement, maar ook op de gelijknamige rivier. Vooral in de zomermaanden is deze rivier een verademing, want in het hoogseizoen stijgt de temperatuur tot grote hoogte. Huur een kano en peddel ontspannen een dagje op deze 483 kilometer lange rivier. Meer aan bij kleine strandjes en geniet van al het natuurschoon, terwijl je ondertussen je vooraf ingepakte lunch tot je neemt. Tijdens je verblijf op een camping aan een rivier in de Dordogne behoren ook vissen op karpers en zwemmen tot de mogelijkheden.

Prehistorische rotstekeningen en kastelen

De Dordogne staat bekend om zijn grotten met prehistorische tekeningen. Bekende rotstekeningen tref je bijvoorbeeld aan in Lascaux, Grotte de Rouffignac en Grotte du Grand Roc. Wie kent niet de uitspraak 'als een god in Frankrijk'? Dit wordt perfect zichtbaar in Chateau de Castelnaud, een indrukwekkend kasteel dat dateert uit de middeleeuwen. Overigens heb je ook vanaf de rivier een prachtig uitzicht op de talloze kastelen die deze regio rijk is.

Bergerac: bourgondische stad aan de rivier

Bergerac is een van de leukste steden in de Dordogne. De stad heeft een schitterende ligging direct aan de rivier én beschikt over een prachtig historisch centrum. Naast mooie straten en pleinen kun je hier ook gezellig winkelen of een terrasje pakken. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen bij het standbeeld van Cyrano de Bergerac, de beroemde Franse schrijver. Verblijf daarom op een van de campings in de Dordogne aan de rivier en geniet van een welverdiende vakantie in het zonnige Frankrijk.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter