Camping Bretagne

2 personen
261 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Bretagne

Een plaats op een camping in Bretagne biedt je toegang tot een van de meest bijzondere streken van Frankrijk. Het is vooral bekend om zijn 2860 kilometer lange woeste kustlijn. Hier hebben de wind en de getijden een dramatisch landschap uitgesleten. Bretagne is onlosmakelijk verbonden met de zee, de oorsprong van de vele vissersdorpjes, schilderachtige baaien en heerlijke mosselen. Ook de vele campings in Bretagne die ANWBCamping.nl hier aanbiedt bevinden zich grotendeels aan deze beroemde kust.

Cultuur en architectuur

De bevolking van Bretagne is trots op de streek en heeft een unieke eigen cultuur. De historie is overal te zien. Bij Carnac staat bijvoorbeeld een cirkel van menhirs. In tegenstelling tot wat Asterix en Obelix-lezers wellicht zullen verwachten, zijn deze niet in de Romeinse tijd geplaatst. Deze staan er namelijk al vanaf 3300 voor Christus. Dit beroemde stripverhaal speelt zich overigens wel in Bretagne af.

Ook recentere geschiedenis is vanaf de camping in Bretagne goed te verkennen. Het was ooit een Keltisch gebied, en is bezet geweest door Vikingen en Engelsen. Al deze volkeren hebben kun sporen achtergelaten. Er zijn bijvoorbeeld nog veel Middeleeuwse plaatsen (soms zelfs nog met stadsmuren), kastelen en boerderijen te zien. De regio heeft zelfs een eigen Keltische taal, het Bretons. Dit is bijvoorbeeld terug te zien op plaatsnaamborden. De Bretonse dorpen zijn vaak uit graniet opgetrokken, waardoor ze een unieke uitstraling hebben. In de levendige steden Rennes en Brest komen het verleden en het heden samen.

Het natuurschoon van Bretagne

De meeste campings in Bretagne liggen aan de kust, en met reden. De granieten rotsformaties zijn in miljoenen jaren afgesleten door wind en water. Dit heeft een uniek, grillig landschap opgeleverd. Hier kan je heerlijk wandelen of varen, terwijl de zilte zeewind in je gezicht blaast. Het klimaat is mild en prettig. Naast de prachtige kust zijn er ook diepgroene oerbossen. Een daarvan is het bos van Paimpont. In de tijd van koning Arthur heette dit Brocéliande. Hier zou de legendarische tovenaar Merlijn gewoond hebben. Zijn graftombe is hier nog altijd te vinden.

Campings Bretagne: maak kennis met de befaamde Bretonse keuken

Als je naar een camping in Bretagne gaat, hoef je geen eten van thuis mee te nemen. De Bretonse keuken is namelijk zeer verfijnd. Natuurlijk is ook hier de invloed van de zee te bemerken. Je kan er goed vis eten, maar vooral de schelpdieren zijn beroemd. Liefhebbers van mosselen en oesters kunnen hier volop genieten.

In Bretagne doet men het net iets anders dan in de rest van Frankrijk. In plaats van stokbrood eet men in dit deel van Frankrijk bijvoorbeeld galettes. Dit zijn hartige pannenkoeken van boekweitmeel. Een echte Breton hoef je zelfs geen glas wijn voor te zetten. In dit gebied drinkt men, net als in Normandië, liever voortreffelijke plaatselijke cider of bier.