Camping Normandië

Wissen
2 personen
80 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Normandië

Vanaf een camping in Normandië verken je gemakkelijk de prachtige kust, vol stranden en rotsen. Hier heeft een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Frankrijk en de wereld plaatsgevonden: D-Day. Ook het verdere verleden is hier nog duidelijk voelbaar. De unieke cultuur van deze streek is sterk beïnvloed door de Vikingen die hier geleefd hebben. ANWBCamping.nl biedt hier een groot aantal campings aan, niet alleen aan de kust, maar ook in het binnenland.

Historie en cultuur

De naam Normandië komt van het woord ‘Noorman’. De machtige Noorse koning Rollo had hier namelijk in een ver verleden de macht in handen. Vanaf hier werd zelfs Engeland en Zuid-Italië veroverd. De Vikingen trouwden met de oorspronkelijke bevolking. Dit laat tot de dag van vandaag zijn sporen achter in de Normandische cultuur.

Het gebied kent bijvoorbeeld een eigen taal, met duidelijke Noorse invloeden. De historische banden met Engeland zijn terug te zien in de architectuur. De karakteristieke vakwerk-huisjes hebben een zeer Britse uitstraling. In het zuiden vind je er prachtige villa’s. De adel wist het in het verleden al: Normandië is een perfecte vakantiebestemming. Vanaf de camping in Normandië verken je de heuvellandschappen die typisch zijn voor deze streek.

D-Day

Natuurlijk heeft Normandië ook in de recente geschiedenis een cruciale rol gespeeld. In de Tweede Wereldoorlog was dit een belangrijk strijdtoneel. Door de inzet van dappere Britse, Amerikaanse en Canadese soldaten, kon de bevrijding van West-Europa van de Nazi’s beginnen. Er zijn nog veel musea over de oorlog te vinden in Normandië. Bij Point du Hoc zijn de bomkraters nog te zien. Zij die geïnteresseerd zijn in moderne geschiedenis kunnen vanaf een camping in Normandië onvergetelijke indrukken opdoen.

Le Mont St-Michel

Een van de bekendste attracties van Normandië is de Mont Saint-Michel. Wanneer je hier naartoe rijdt, zie je het al van verre opdoemen. Dit eiland ligt vlakbij de kust, en is volledig volgebouwd met een historisch klooster, dorp en verdedigingsmuren. Het is een UNESCO World Heritage Site en zeer de moeite waard. Vroeger kon je er alleen met eb heenlopen, tegenwoordig is er een brug.

De Normandische keuken

Naar de camping in Normandië hoef je geen eigen aardappels en pindakaas mee te nemen. In deze streek kan je namelijk erg lekker eten (en drinken). Natuurlijk komt er om te beginnen veel mooi voedsel uit de zee. De oesters, st. Jacobsschelpen en mosselen zijn vooral beroemd. Natuurlijk is er ook heerlijke verse vis te krijgen. Als je meer van vlees houdt, kan je hier geweldige kip-, gans-, konijn- en lamsgerechten eten.

Normandië staat ook, net als Bretagne, bekend om zijn appelen van hoge kwaliteit. Hier wordt dan ook, in plaats van wijn, cider gedronken. Men brouwt er ook sterkere drankjes van, zoals het bekende calvados. Dat laatste wordt niet alleen na het eten gedronken, maar ook tussen de gangen door. Tot slot komen er verschillende beroemde kazen uit dit gebied. Op de camping in Normandië bouw je zo een prachtig kaasplankje, met bijvoorbeeld Camembert, Neufchâtel en Boursin.