Campings in Corsica aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Corsica aan zee

Wissen
2 personen
42 campings gevonden

Vakantie vieren op een camping in Corsica aan zee

De maximale breedte van het eiland Corsica van oost naar west is 84 kilometer, waardoor er altijd wel een camping in Corsica aan zee te vinden is. Het schitterende eiland ligt ten zuiden van het Franse vasteland en hoort sinds 1876 bij Frankrijk. Toch merk je op het eiland nog steeds de Italiaanse trots en een sterke drang naar onafhankelijkheid. De kust is oogverblindend, maar ook het dunbevolkte binnenland is net zo betoverend als de fraaie kust.

Breng een bezoek aan de idyllische baaien

Vanuit een camping in Corsica aan zee sta je binnen mum van tijd bij een van de vele idyllische baaien. Breng zeker een bezoek aan de badplaats Ajaccio. Je geniet in de beschutte baai van de zon, terwijl de kids genoeg ruimte hebben voor het bouwen van zandkastelen. Bovendien is het ondiepe en kristalheldere zeewater zeer geschikt voor kinderen.

Maak vakantiefoto’s in de geboortestad van Napoleon

Ajaccio is ook de geboortestad van Napoleon. Vier je vakantie op Corsica op een camping aan zee, dan mag je de geschiedenis van deze wereldberoemde Franse keizer niet overslaan. In het centrum wandel je naar La Maison Bonaparte, waar je vakantiefoto’s maakt bij zijn geboortehuis. Even bijkomen van de hitte? Bij het Place de Charles de Gaulle ligt een schitterend plein omgeven door bars en restaurants. Vanaf de Citadelle heb je een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee.

Tal van buitenactiviteiten

Corsica is de ideale vakantiebestemming voor de sportieveling. Dicht bij de camping aan zee in Corsica zijn er namelijk tal van activiteiten te doen, zoals kitesurfen, bergwandelen, snorkelen, klimmen, raften en abseilen. Ben je in het bezit van een duikbrevet? Maak dan zeker een duik in de baai van Calvi naar het wrak van de B17 bommenwerper.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter