Camping Aube

2 personen
7 campings gevonden
<
1
>

Cultuur- en natuurvakantie in Aube

Het departement Aube ligt centraal in het noorden van Frankrijk. Een vakantie op een camping in Aube is vooral geschikt voor liefhebbers van kastelen, musea en natuur. Het vlakke landschap is rijk aan bossen en wordt hier en daar onderbroken door glooiende heuvels. Ondanks de afwezigheid van de zee zijn er genoeg mogelijkheden voor watersporten op de diverse meren en tientallen rivieren. Interessante plaatsen zijn Troyes, Sainte-André-les-Vergers en Saint-Savine.

Troyes en andere plaatsen

De grootste stad van Aube en tevens de hoofdstad is Troyes. Het oude centrum staat vol met zestiende-eeuwse vakwerkhuizen, wat een pittoresk straatbeeld oplevert. Daarnaast vind je er veel historische kerken, zoals de Kathedraal van Troyes en de Saint-Urbainbasiliek. De blikvanger van Sainte-André-les-Vergers is de lokale zestiende-eeuwse kerk. Saint-Savine beschikt over een fraaie kerk uit dezelfde periode.

Forêt d’Orient

Dankzij de afwisselende omgeving biedt een camping in Aube voor elk wat wils. Het nationale park Forêt d'Orient, bijvoorbeeld, is een van de oudste natuurreservaten van Frankrijk. Bossen en meren kenmerken het gebied, terwijl er ook tientallen kerkdorpen liggen. Voor waterplezier is het uitgestrekte Lac d'Orient het aangewezen meer. Er zijn onder andere haventjes en gedeeltes met zandstranden.