Campings aan de rivier in Frankrijk

  • Selectie van campings gelegen langs een rivier
  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings aan de rivier in Frankrijk

Wissen
2 personen
313 campings gevonden

Waterpret en rust op een camping aan een rivier in Frankrijk

Kies je voor een camping aan een rivier in Frankrijk, dan kies je voor de rust van een kabbelende rivier en voor extra verkoeling. Bovendien onderneem je op het water vaak extra activiteiten zoals kanovaren in de omgeving. Kamperen aan het water maakt je kampeervakantie een echte belevenis.

Kamperen aan het water op jouw manier

Campings aan een rivier in Frankrijk vind je in alle delen van het land. Zo kun je kiezen voor het noorden, zodat je niet te ver hoeft te reizen, of voor het zuiden, waar je meer kans hebt op hoge temperaturen. Beheers je de Franse taal niet goed, dan kun je terecht bij een Nederlandse eigenaar die een kampeergelegenheid in Frankrijk is begonnen. En of je nu van een groot kampeerterrein met waterparadijs en kinderdisco houdt of liever op een kleine natuurcamping verblijft; een camping aan een riviertje in Frankrijk vind je in alle soorten en maten.

Een rivier biedt extra veel mogelijkheden

Aan het water is het goed toeven. Speel en zwem waar de stroming minder sterk is of trotseer in een kano of rubberboot de wildwaterpassages. Aan de oevers maak je de mooiste wandel- en fietstochten, waarbij het water een verkoelende werking heeft en ook nog eens een prachtig uitzicht biedt. Soms behoort vissen tot de mogelijkheid en leggen jullie ’s avonds vers gevangen vis op de barbecue. Kleine kinderen bouwen er dammetjes, vangen waterdiertjes met een net of gaan pootjebaden in het frisse water.

Mooie rivieren in Frankrijk

Een paar mooie plekken om te verblijven op een camping in Frankrijk aan een rivier zijn campings aan de Loire, de Dordogne, de Rhône, de Ardèche en de Garonne. Hier genieten jullie niet alleen van activiteiten op en bij het water, maar ook van de mooiste bezienswaardigheden. Zo bezoek je bijna overal in het land idyllische dorpjes, imposante kastelen en mooie kerken. Op de dag- en weekmarkten die je vaak in de buurt van de campings vindt, koop je lokale producten en snuisterijen. En uiteraard geniet je er van de lekkerste Franse wijn en gerechten.