Camping Indre-et-Loire

2 personen
32 campings gevonden

Een onbezorgde kampeervakantie op een camping in Indre-et-Loire

De Loirestreek staat bekend om zijn prachtige kastelen en paleizen en aantrekkelijk steden: Amboise, Chinon, Loches, Langeais, Ussé, Chenonceau, Villandry, Azay-le-Rideau. De meeste campings in Indre-et-Loire bevinden zich rond Tours, maar ook in het zuiden van de regio liggen fraaie kampeerbestemmingen. Maak tijdens een tocht door de streek kennis met het gevarieerde landschap van bos, wijngaarden en weilanden.

Sprookjesachtige kastelen in Indre-et-Loire

Een bezoek aan een van de sprookjesachtige kastelen in de Loirestreek is een must. In totaal bevinden zich 140 kastelen in het schitterende Loiredal. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende Château d'Amboise. Hier tref je de rijke gotische kapel Saint Hubert, vervaardigd uit tufsteen en krijt. In de kamer van Hendrik II keer je terug in de tijd en verwonder je je over de zestiende- en zeventiende-eeuwse wandtapijten. Bovendien geniet je van een adembenemend uitzicht over de rivier de Loire.

Wandelen door de tuin van Frankrijk

Maak tijdens een kampeervakantie in Indre-et-Loire kennis met de schitterende natuur. De streek heeft niet voor niets de bijnaam de tuin van Frankrijk. Wandel door het afwisselende landschap met akkers, boomgaarden, bos, wijngaarden en weilanden. In het Fôret de Fontainebleau zie je schitterende orchideeën.