Campings bij Nationaal Park Calanques

Wissen
2 personen
18 campings gevonden

Ontdek de rustieke kustlijn vanaf de camping bij Nationaal Park Calanques

Wanneer je op een camping bij Nationaal Park Calanques verblijft, ontdek je de ruige kant van de Provence. Het Massif des Calanques vormt hier namelijk de belangrijkste bezienswaardigheid. Kalkrotsen met diepe kloven, die calanques worden genoemd, wisselen af met bossen en baaien, wat voor spectaculaire uitzichten zorgt. Geniet tijdens je vakantie op een camping van de natuur van de Calanques, maar ontdek ook de rijke cultuur van de streek. Zo zijn steden zoals Marseille en Cassis altijd in de buurt.

Comfortabel genieten in een mooie omgeving

Alle campings in de Calanques bevinden zich in de buurt van de zee. Op sommige locaties verblijf je direct aan een sfeervol strand, terwijl je op andere campings eerst een mooie wandeling door het rotslandschap mag maken. Veel van de campings in de Calanques zijn geschikt voor jonge gezinnen, met een uitgebreid animatieprogramma en leuke speelfaciliteiten. Luxe dineren in een restaurant of een heerlijke afhaalmaaltijd bestellen? Op veel campings in de Calanques is het mogelijk, uiteraard met een uitgebreid menu vol verse vis. Huur een paar fietsen of een kajak om de rijke natuur in de omgeving te verkennen.

Verblijf in een afwisselend landschap

De natuur rondom je camping in de Calanques verandert constant, van ruige kliffen langs de kust tot baaien met helderblauw water. Wandel door de bossen met pijnbomen bij Calanque de Port-Pin en kijk vanaf de top uit over een uitgestrekt rotsachtig landschap. Het rijke natuurlandschap is ook vanaf het water te bewonderen, bijvoorbeeld tijdens een uitdagende kajaktocht. Vaar langs de vele eilanden en kijk je ogen uit wanneer je door de smalle kloof van Eissandon gaat. Deze is op het smalste stuk slechts 60 centimeter breed.

Duik in de geschiedenis

Wil je tijdens je verblijf op de camping de cultuur van de Calanques ontdekken? Duik dan in de wereld van het boek De graaf van Monte-Cristo en bezoek Château d'If. Deze oude vesting ligt op een eiland niet ver van de kust van Marseille. In het centrum van deze historische stad ontdek je Palais Longchamp. Wandel door de tuinen van dit negentiende-eeuwse paleis en bewonder meteen de uitgebreide kunstcollectie. Ook het oude vissersdorp Cassis is gemakkelijk te bereiken vanuit je camping in de Calanques. Wandel door de historische haven of leer meer over de lokale geschiedenis bij museum Four Banal.