Camping Creuse

2 personen
11 campings gevonden
<
1
>

Camping in Creuse: ongerepte natuur en eeuwenoude historie

Liefhebbers van ongerepte natuur genieten van een fantastische kampeervakantie in het departement Creuse. De heuvels, bossen, weiden en binnenmeren lenen zich uitstekend voor diverse buitenactiviteiten. Bovendien verrast de regio met een keur aan cultuur, architectuur en geschiedenis. Reis vanuit je camping in Creuse bijvoorbeeld naar de stad Aubusson om kennis te maken met het oude ambacht van tapijten weven.

Actief in de natuur

De regio Creuse leent zich uitstekend voor actieve sporten. Op het meer van Vassivière leven de watersporters zich uit. Daarnaast zijn er in het nabijgelegen bos van Chabrières diverse mountainbikeroutes en wandelpaden voor fietsers en wandelaars. Wolvenliefhebbers kijken hun ogen uit in Les Loups de Chabrières. In dit wolvenpark observeer je de dieren in hun natuurlijke omgeving.

Pittoreske stadjes in de omgeving

Naast de schitterende plaats Aubusson is Chambon-sur-Voueize een aanrader. Hier vind je een kerk uit de twaalfde eeuw met Romaanse invloeden en veel houtsnijwerk. Ook de oude brug is een populaire trekpleister. Daarnaast is de plaats Moutiers-d'Ahun een bezoek waard. Je vindt hier een benedictijnenklooster met barok houtsnijwerk uit de zeventiende eeuw.