Camping Landes

2 personen
88 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Vakantie aan de Zuid-Franse oceaankust

Boek je een camping in de Landes, dan vier je je vakantie in Zuidwest-Frankrijk aan de Atlantische Oceaan. In dit gebied vind je het langste aaneengesloten zandstrand van Europa, hoge duinen, uitgestrekte dennenbossen en grote meren. Drukke steden zul je hier tevergeefs zoeken, maar de regio telt diverse kleinere plaatsjes zoals Mont-de-Marsan, Dax en Mimizan. Tegenover de rust van het vasteland staan actieve watersporten in de populaire kustwateren.

Surfen aan de Côte d’Argent

De kustregio van de Landes heeft dankzij de zilveren glinstering van de Atlantische Oceaan de naam Côte d’Argent gekregen. Het strand is zo’n 250 kilometer lang en begint in het naburige departement Gironde. De zee staat bekend om zijn hoge golven en de Landes is dan ook een geliefde streek voor golfsurfers. Behalve aan de kust vind je ook overigens verder weg van de Atlantische Oceaan campings in de Landes.

Ontspannen in Mimizan

Mimizan wordt dankzij zijn fraaie zandstrand de parel van de Côte d’Argent genoemd. Het is daarmee een aantrekkelijke vakantiebestemming. Het plaatsje zelf is eveneens de moeite waard. De voetgangersgebieden houden het verkeer op afstand, zodat je ontspannen door de straatjes kunt struinen. Ook aan natuur is geen gebrek. Zo herbergt Mimizan de waterrijke bloementuin L’Île de la Promenade Fleurie, terwijl in de regio tevens het omvangrijke Landesbos ligt.

Grotere plaatsen

De hoofdstad van de Landes is Mont-de-Marsan. Het is gebouwd op de plaats waar de rivieren de Midou en de Douze samenkomen en is vanaf de campings in de Landes goed bereikbaar. De middeleeuwse burcht Donjon Lacataye is een belangrijke historische bezienswaardigheid en fungeert tegenwoordig als museum. Ook het kleinere spa- en marktplaatsje Dax is de moeite waard. Bezoek de Dax-kathedraal met zijn sfeervolle plein en de in de negentiende eeuw aangelegde warmwaterbron Fontaine Chaude.