Naturistencampings in Frankrijk

  • Geheel of gedeeltelijke naturistencampings
  • Geselecteerd door de ANWB

Naturistencampings in Frankrijk

2 personen
38 campings gevonden

Voel je één met de natuur op naturisten campings in Frankrijk

Vakantie op een naturisten camping in Frankrijk staat voor rust, vrijheid en natuur. Overal in het land vind je prachtig gelegen naturistencampings met ruime staanplaatsen en moderne faciliteiten. Je verblijft er in de mooiste streken, zoals Languedoc, de Ardèche en de Provence.

Het voordeel van vakantie op naturisten campings in Frankrijk

Op naturisten campings in Frankrijk ervaar je de vrijheid om vakantie te vieren op je eigen manier. Hier mag je gewoon je kleding uitlaten en begrijpt iedereen hoe jij vakantie viert. De mooie natuurgebieden die je overal in Frankrijk tegenkomt, bieden hiervoor de perfecte omgeving. Hier voel je je één met de natuur, of dat nu in een binnenlands natuurgebied is, een berglandschap of de grillige kust. Het land heeft een divers landschap waardoor er altijd wel een kampeergelegenheid te vinden is waar je heerlijk tot rust komt.

Van kleinschalige accommodatie tot familiecamping

Wil je verblijven op een naturisten camping in Frankrijk, dan heb je keuze te over. Niet alleen wat betreft de regio waar je wilt verblijven, maar ook qua faciliteiten. Zo verblijf je op een kleine, middelgrote of zelfs grote camping en kies je voor een kampeergelegenheid met Nederlandse eigenaar wanneer je de taal niet goed beheerst. Er zijn luxe campings met extra voorzieningen en kleinschalige kampeergelegenheden voor meer privacy. Daarnaast zijn er voor naaktrecreatie ook familiecampings waar de kinderen genieten van een waterpark en professionele animatie. Overigens worden er ook voor volwassenen vaak activiteiten zoals jeu de boules georganiseerd.

Activiteiten om te ondernemen

Tijdens je verblijf op een nudisten camping in Frankrijk zijn er eveneens mogelijkheden tot naaktrecreatie. Zo bezoek je het naaktstrand in de buurt van de camping of doe je mee aan de activiteiten die door de plaatselijke naturistenvereniging worden georganiseerd. Zo neem je deel aan een gezellige sauna- of zwemmiddag die speciaal voor nudisten wordt georganiseerd. Op het Franse eiland Île du Levant beleef je zelfs de ultieme ervaring op het gebied van naturistenvakanties: hier vind je bijna uitsluitend naturisten en geniet je volop van je rust en vrijheid.

Wat is er te zien in de omgeving?

In Frankrijk mag je uitsluitend bloot zijn op locaties die daarvoor speciaal zijn aangewezen, zoals de camping of het naaktstrand. Voor het bezichtigen van bezienswaardigheden of het bezoeken van winkeltjes in de nabij gelegen dorpen zul je je dus even aan moeten kleden, maar dat is zeker de moeite waard. Frankrijk is een prachtig land met veel kastelen en andere historische bouwwerken. Het land telt ruim 500 kastelen die vaak uitstekend bewaard zijn gebleven. Daarnaast bezoek je in bijna ieder dorp een wekelijkse markt met lokale producten. Ook wijnstreken zijn een populaire bestemming: hiervan zijn er maar liefst veertien te vinden in Frankrijk. Bij de meeste wijnboeren bestaat de mogelijkheid om lokale wijn te proeven en te kopen.