2.6 sterren

Camping Kiefernhain

ItaliëTrentino-Alto-AdigeBolzano - BozenPrad am Stilfserjoch/Prato allo Stelvio  (sitecode 45251)

Camping Kiefernhain

ItaliëTrentino-Alto-AdigeBolzano - BozenPrad am Stilfserjoch/Prato allo Stelvio
4 sterren
Erkend

Het kampeerterrein ligt in een bosrijke omgeving, naast een groot openbaar zwembad met een waterglijbaan en een speeltuin voor kleine kinderen. De standplaatsen liggen deels tussen de naaldbomen, deels op een klein grasveld en variëren in vorm en grootte. Het tentenveld is autovrij. Campinggasten kunnen gratis gebruikmaken van de voorzieningen in het naastgelegen sportcentrum. Daarnaast zijn er begeleide wandelingen.

Hier geniet je van de Zuid-Tiroler natuur. Wie vanuit het noorden op de Resiapas aankomt, ziet niet wat je van een pas verwacht. In tegendeel, het dal wordt breed en vlak en een groot meer strekt zich voor je uit. In het meer staat een kerktoren, een overblijfsel van het gezonken dorpje Graun. Hier kun je uitleven met watersporten als zeilen, surfen en kanoën. Ook zijn er diverse wandel- en fietsroutes uitgezet rond het meer. Ga zelf op verkenning of neem deel aan een excursie. In de winter kun je hier schitterend schaatsen.

De Italiaanse bergen

De camping ligt in een breed dal. Naast de camping ligt een groot openbaar zwembad met een waterglijbaan en een speeltuin voor kleine kinderen. Ook is er een animatie programma voor kinderen tot twaalf jaar. Vlakbij de camping ligt een groot nationaal park. Via excursies kun je alles te weten komen over de flora en fauna uit dit deel van de Alpen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie en mogelijkheden over excursies en bezienswaardigheden.

Op een kwartiertje lopen van de camping liggen een aantal mooie visvijvers. Het centrum van het dorpje Vinschgau ligt op vijf minuten afstand. Leuke jaarlijkse evenementen zijn de Haflinger paardenrennen op paasmaandag, inmiddels al een traditie geworden. Niet alleen de paardenrennen, maar ook de begeleidende activiteiten draaien helemaal om deze paarden met hun blonde manen: ’s ochtends is er een Haflingertocht in de binnenstad van Meran, onder begeleiding van harmonieorkesten en praalwagens. Naast dit jaarlijkse evenement zijn er andere activiteiten zoals het drijven van het vee (jaks en schapen) en het aardbeienfeest. Kortom: hier geniet je met het hele gezin van de rust en folklore in de Zuid-Tiroler Alpen.

Omgeving

Natuur en folklore rond camping Kiefernhain

Camping Kiefernhain bevindt zich midden in de Zuid-Tirools natuur. De flora en fauna van de Alpen lenen zich uitstekend voor diverse wandel- en fietsexcursies. Verder liggen er diverse steden in de omgeving, zoals Sankt Moritz en Venetië.

Het pittoreske dorp Vinschgau

Op nog geen vijf minuten afstand van camping Kiefernhain bevindt zich het karakteristieke dorpje Vinschgau. Hier ontdek je de typische folklore van Zuid-Tirol. Jaarlijkse evenementen zijn het Haflinger-paardenrennen op paasmaandag en andere activiteiten als het aardbeienfeest en het drijven van vee (schapen en jaks).

Lees meer over Trentino-Alto-Adige