Kamperen aan de Geltinger Bucht

3 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen aan de Geltinger Bucht

Alle 3 campings bekijken
map marker

14.500+ campings

comments

66.600+ beoordelingen

check shield

Actueel & betrouwbaar

thumbs up

Geïnspecteerd door ANWB

  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen aan de Geltinger Bucht

Campingplatz Ostseesonne
Favorieten
Campingplatz Ostseesonne

Duitsland / Sleeswijk-Holstein

4.1Erg goed(23Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanRestaurant

Staanplaatsen (81)

Huuraccommodaties (2)

Campings in de omgeving

Feiten over camping

Aantal campings3
Beoordelingen van campings50
Gemiddelde beoordeling4.2

Kamperen aan de Noordzee

Bekijk alle campings

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Campingplatz Ostseesonne
Campingplatz Ostseesonne

Het ongerepte kustgebied in het noordoosten van Sleeswijk-Holstein strekt zich uit van Habernis aan de Flensburg Fjord tot het betoverende natuurgebied Geltinger Birk en de Schlei. Hier vinden zeilers en surfers gegarandeerd een frisse wind. Idyllische wandel- en fietspaden nodigen uit tot uitgebreide tochten, terwijl zwemplezier op witte zandstranden op het programma staat.

Bijzonderheden van het kamperen aan de Geltinger Bocht

Op de campings aan de Geltinger Bocht lijkt het leven van alledag heel ver weg. In Pommerby, het spreekwoordelijke dorp van de Pommeren ten zuiden van het Geltinger Birk, liggen twee campings. De ene ligt aan de voet van de rood-wit gestreepte vuurtoren Falshöft met uitzicht tot in Denemarken. De andere, een natuurlijke familiecamping, maakt indruk met zijn rustige ligging direct aan de Oostzee en een eigen strandgedeelte voor nudisten.

Naast de Wackerballig in het Kneipp-kuuroord Gelting heeft ook de door de staat erkende badplaats Hasselberg op het schiereiland Oehe-Maasholm een gezinsvriendelijke camping. Een lang natuurlijk strand met aanlegplaatsen voor kleine boten ligt op een steenworp afstand. Ook op de door weilanden omgeven camping Habernis ligt de ruisende zee op een steenworp afstand.

Aankomst

Voordat de gasten naar de roep van zeevogels en de golvende Oostzee kunnen luisteren, op de golven kunnen rijden en stenen kunnen verzamelen op het natuurlijke strand, moeten ze naar de Geltinger Baai reizen. Als noord-zuidas van ongeveer 962 km strekt de A7 zich uit van Ellund in Sleeswijk-Holstein aan de Deense grens tot Füssen in Ostallgäu. In het westen passeert hij Flensburg aan de ingang van de Flensburg Fjord en de Vikingstad Schleswig aan de Schlei. Flensburg ligt ongeveer 35 km ten westen van Gelting en is via twee knooppunten verbonden met de snelweg A7.

Vanuit de derde stad van Sleeswijk-Holstein neemt u de rijksweg B199 via Wees, Langballig en Steinbergkirche naar Gelting. Vanuit het zuiden nemen vakantiegangers op de A7 de afslag Büdelsdorf, vervolgens de B203 richting Eckernförde/Kappeln en vervolgens de B199. Vanaf de afslag Schuby/Schleswig neemt u de B201 naar Kappeln en vandaar de B199. Vanuit het oosten komend, voert de A24 de kampeerders eerst naar Hamburg en vervolgens naar het noorden via de A7.

Bestemmingen aan de Geltinger Baai

Natuurlijke landschappen en gezellige dorpjes maken de Geltinger Baai tot een charmante vakantiebestemming. Daaronder bevinden zich de volgende dorpen:

Aan de haven van Maasholm

Maritieme flair en een rustige sfeer kenmerken dit idyllische vissersdorp niet ver van de monding van de Schleim. Vanuit de moderne jachthaven vertrekken uitgebreide zeiltochten naar Sleeswijk en het Deense deel van de Oostzee. Vissershuisjes met rieten daken, gezellige steegjes, de kleine Sint-Petruskerk en schommelende kotters in de vissershaven verleiden tot een verblijf. Even buiten Maasholm, op het terrein van een voormalig raketstation, ligt het natuurbelevingscentrum NEZ. Daar krijgen bezoekers spannende inzichten in de natuur van de Oostzee en de Schlei, wandelen ze door een seizoenstuin, ontdekken ze een mystieke boomhoroscoop en leren ze op een natuurpad van alles over Vikingen, stormvloeden en het plaatselijke vogelleven.

Tijdreis in Stoltebüll

Te midden van een heuvelachtig landschap van velden en weiden bestaat Stoltebüll uit een kleine dorpskern en verschillende splinternederzettingen. Individuele boerderijen stralen charme uit. Het landgoed Drült, een sierlijk herenhuis in classicistische stijl op een heuvel, is een bijzonder geliefd fotomotief, maar de grootste attractie van Stoltebüll ligt op de Arltberg in de wijk Gulde. Daar kunt u zich vergapen aan een historische ontmoetingsplaats die bekend staat als de Thingplatz en die stamt uit de tijd tussen 300 en 800 na Christus. In 2003 werd hij aan de hand van overgeleverde tekeningen gereconstrueerd uit grillige blokken en biedt hij interessante informatie over runenstenen en Jüten-tenten.

Activiteiten en excursies

Spetteren, wandelen op het strand, graven in het zand, wandelen door schaarse bossen, fietsen, zeldzame vogels bekijken, een vuurtoren beklimmen of in een paardenkoets de wind om je neus laten waaien: Genieten van de natuur is echt heel eenvoudig op de Geltinger Bucht en daarbuiten.

Op stap in de Geltinger Birk

Het symbool van het 773 hectare grote natuurgebied aan de oostkant van het Flensburg Fjord is de Charlotte Dutch Mill. Maar het Geltinger Birk bekoort vooral door zijn ongerepte, bijna wilde landschap van meren, waterlopen, duinen, heide, grillige bomen en zeegrasweiden. Hier kunt u vrij rondlopende Konikpaarden en Schotse Hooglanders op de open weide observeren, maar ook meer dan 270 vogelsoorten rusten en broeden in het Geltinger Birk. Vier gemarkeerde rondwandelingen nodigen uit tot natuurtochten.

Een wandeling langs de Schlei

Met een lengte van 42 km is de Schlei de langste Oostzee-fjord van Duitsland. De grootste stad in de regio is Schleswig, beroemd om kasteel Gottorf en het Haithabu Vikingmuseum, dat samen met de Danewerk-grensmuur op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Pure romantiek straalt de havenstad Kappeln uit, waarvan het haringhek van essenhouten palen uniek is in Europa. Vanaf het station brengt de historische Angelner Dampfeisenbahn u in een rustig tempo naar Süderbrarup.

Gastronomie

In de regio Angeln, waartoe de Geltinger Baai behoort, staat Holsteinse zuurvlees op bijna elk menu. Ook Schnüsch, een typisch regionale groentestoofpot van in melk gekookte aardappelen, wortelen, koolrabi, sperziebonen, erwten en veel peterselie, is populair. Het Angler zadelvarken is ook een plaatselijke delicatesse, en vers gevangen vis is bijzonder populair, in restaurants of als vissandwiches bij de kiosken op het strand. In Maasholm kunnen vakantiegangers zelfs met een kotter een vistocht in de westelijke Oostzee maken en toekijken hoe kont en kabeljauw in het net gaan. Terug aan land is er warme Angler Muck, een grog gemaakt van rum, water, citroensap en suiker, die traditioneel warm wordt gehouden in een porseleinen pot op een theepot.

Beste tijd om te reizen

De Oostzeekust van Sleeswijk-Holstein wordt gekenmerkt door een gematigd klimaat. De zee is een grote opslagplaats van warmte en zorgt gewoonlijk voor gematigd warme zomers en relatief zachte winters. De wind waait gestaag, meestal uit het westen, en heeft de kracht om regenwolken snel weg te blazen. Vakantiegangers moeten echter voorbereid zijn op plotselinge weersveranderingen en naast zwemkleding altijd een warme jas met capuchon meenemen. De baai van Gelting heeft in elk jaargetijde zijn charmes. In het voorjaar staan de door heggen omgeven koolzaadvelden in felgele bloei. Zwemmen is vooral aangenaam in juli en augustus, wanneer de watertemperatuur oploopt tot 20 graden Celsius. Enorme zwermen trekvogels domineren de herfsthemel, terwijl in de winter de heldere, koude Oostzeelucht het inademen van de lucht tot een zalige ervaring maakt.