Kamperen aan het meer van Lugano

8 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen aan het meer van Lugano

Daarom moet je kamperen aan het Luganomeer:

  • Verzorgde badplaatsen rond het meer
  • Veel recreatiemogelijkheden voor gezinnen, zoals het California Acquapark in Lugano
  • Unieke vegetatie met cipressen, palmen en vijgen
  • Surfen, zeilen, stand-up paddling voor actieve vakantiegangers
Zwitserland en Italië delen het betoverende Meer van Lugano, waar een mediterraan klimaat heerst. Wandelpaden leiden in het achterland door dichte bossen en oorspronkelijke bergdorpjes. Tijdens een boottocht leren vakantiegangers de Monte Generoso en de prachtige gevels van de patriciërshuizen in Morcotes vanuit een ander perspectief kennen. Uniek zijn de fossiele vondsten op de Monte San Giorgo, die door de UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard.
Alle 8 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen aan het meer van Lugano

Camping Darna
Favorieten
Camping Darna

Italië / Lombardije

4.8Uitstekend(18Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Staanplaatsen (260)

Huuraccommodaties (18)

Direct boekbaar
TCS Camping Lugano-Muzzano
Favorieten
CKE discount
TCS Camping Lugano-Muzzano

Zwitserland / Kanton Ticino

ANWB Camping LogoInspectie

4.0Goed(43Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Staanplaatsen (230)

Huuraccommodaties (16)

Feiten over camping

Aantal campings8
Beoordelingen van campings92
Gemiddelde beoordeling3.9

Populaire campings

1
TCS Camping Lugano-Muzzano
TCS Camping Lugano-Muzzano, kamperen in Zwitsers Italië In de regio Ticino, waar TCS Camping Lugano-Muzzano gelegen is, zijn het klimaat, de architectuur, de taal en de vegetatie door en door mediter… Camping profielpagina

Winterkamperen in Zwitserland

Bekijk alle campings

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Camping Darna
Camping Darna

De campings aan het Meer van Lugano verwelkomen hun gasten met comfortabele accommodaties in het hart van de natuur: In Noord-Italië wordt kamperen aan het meer een zorgeloze vakantie met uitbundig zwemplezier in het turkooisblauwe water. In het dal van Valsolda gaan wandelliefhebbers op ontdekkingsreis, terwijl in Porlezza excursieboten vertrekken naar Lugano in Zwitserland. Ook het mediterrane klimaat, dat uitnodigt tot romantische zeiltochten op het Meer van Lugano, zorgt voor een geslaagde vakantie.

Bijzonderheden van kamperen aan het meer van Lugano

De geur van citrusbomen hangt in de lucht als kampeerders in de schaduw van een palmboom van hun vakantie genieten. De schilderachtige ligging direct aan het meer maakt de vakantieparken aan het Meer van Lugano tot een populaire bestemming. Sommige campings hebben zelfs een privéstrand. Met uitzicht op groene, begroeide, hoge bergen brengen koppels en gezinnen hier een ontspannen vakantie door.

Kamperen aan het Meer van Lugano betekent ook actief genieten van de natuur: wandelliefhebbers kunnen uitgebreide tochten maken in de omliggende bergen. Daarnaast zijn de campings aan het Meer van Lugano ook een ideaal uitgangspunt voor culturele uitstapjes, bijvoorbeeld naar de heilige bezienswaardigheden in Porlezza. Bezoek de Beata Vergine Assunta kerk uit 1581 of het kleine klooster Il Conventino.

Weer

De warme temperaturen aan het Meer van Lugano zijn ideaal voor een bijna het hele jaar door durende kampeervakantie. Dankzij de gunstige ligging tussen Ticino en Noord-Italië worden reizigers hier verwend met een mediterraan klimaat. Dat betekent: kamperen aan het Meer van Lugano kan vanaf de eerste lentedagen tot ver in de kleurrijke herfst.

Met maximale dagtemperaturen van 27 graden Celsius zorgt een duik in het meer in juli en augustus voor verfrissing. Vanaf het begin van de zomer stijgt de watertemperatuur gestaag tot wel 24 graden. Ondanks vorstvrije winters met gemiddelde dagtemperaturen van ongeveer 6 graden, valt het campingleven aan het Luganomeer tijdens de koude maanden meestal in een sluimer - maar veel bezoekers keren uiterlijk in april terug naar het Luganomeer, wanneer de temperaturen mild zijn.