Naturistencampings in Kroatië

  • Geheel of gedeeltelijke naturistencampings
  • Geselecteerd door de ANWB

Naturistencampings in Kroatië

2 personen
10 campings gevonden
<
1
>

Een vrij gevoel op naturisten campings in Kroatië

Naturisten campings in Kroatië worden een steeds geliefdere vakantiebestemming. In dit land ervaar je namelijk een aantrekkelijke mix van zon, zee, cultuur en natuur. Met name Istrië is erg populair, maar ook de rest van de Kroatische kust en het binnenland zijn de moeite meer dan waard. De kustlijn heeft een lengte van bijna 1.800 kilometer en voor de kust liggen maar liefst 1.200 eilanden.

Maak kennis met de cultuur en historie Kroatië

Voor welke naturisten camping in Kroatië je ook kiest, je komt al snel in aanraking met de cultuur en historie van het land. Zo bewonder je tal van Romeinse monumenten, middeleeuwse kerken en andere architectuur. Kroatië kent bovendien een zeer turbulent verleden, waardoor je overal Italiaanse, Oostenrijkse, Turkse en Franse invloeden terugziet. Dit zorgt, samen met de eeuwenoude Kroatische cultuur, voor een fascinerende mengelmoes van historische en culturele rijkdom.

Overheerlijke keuken

De kans is groot dat er op de naturisten camping in Kroatië een restaurant aanwezig is waar je kennismaakt met de overheerlijke lokale gerechten. Maar ook in het dorp vlak bij de camping zijn tal van leuke restaurants te vinden. In de kuststreken zie je duidelijk de Italiaanse invloeden terug, met heerlijke ham, pasta en wijn. In het binnenland kom je vooral veel Centraal-Europese gerechten tegen; de Balkan-invloed uit zich in de vorm van kebab en burek.

Maak een dagtrip naar het gouden eiland

Wist je dat Krk ook wel het gouden eiland wordt genoemd? Wil je graag een dagtrip naar dit prachtige eiland maken, boek dan een nudisten camping in Kroatië in Istrië. Vanuit dit gebied vertrekken dagelijks meerdere tours. Wandel door de karakteristieke steegjes, bekijk de rotsachtige kusten en neem een duik in de fraaie baaien. Neem zeker een snorkel mee, want de onderwaterwereld is hier ongelooflijk mooi.

Breng een bezoek aan de Krka-meren en watervallen

Veel mensen brengen tijdens hun vakantie een bezoek aan de Plitvicemeren. Dit is een prachtig gebied, maar het kan in het hoogseizoen wel aardig druk worden. Een goed alternatief zijn de Krka-meren en watervallen. Hier kun je je prima een hele dag vermaken. Tip: ga extra vroeg naar de entree van het park, zodat je in alle rust kunt genieten.