Naturistencampings in Kroatië

  • Geheel of gedeeltelijke naturistencampings
  • Geselecteerd door de ANWB

Naturistencamping Kroatië

Landen
Kroatië
X
Wissen

11 campings gevonden

<
1
>

Genieten in de natuur op een naturistencamping in Kroatië

Maar liefst een op de tien Europese toeristen gaat het liefst naturistisch op vakantie. Naturisme staat voor eenwording met de natuur. Hiervoor is geen betere plek te vinden dan de schitterende Kroatische Adriatische kust met al zijn prachtige eilanden. Binnen dit thema heeft de ANWB een uitstekende selectie gemaakt van naturistencampings. De naturistencampings in Kroatië beschikken over diverse faciliteiten, ook voor de kinderen.

Ontspannen aan de Kroatische kust

De oorsprong van het naturisme in Kroatië ligt bij de Britse koning Edward III en zijn vrouw. In 1934 besloot dit paar naakt te gaan zwemmen op het eiland Rab in de Kandarola-baai. Vanaf dat moment werd naturisme steeds populairder en kwamen er steeds meer naturistenstranden aan de Adriatische zee, van Istrië tot Dubrovnik. Tegenwoordig heeft Kroatië zich ontwikkeld tot een van de populairste naturistenplaatsen in Europa. Naturisten voelen zich in dit prachtige land op hun gemak vanwege de schitterende natuur.

Veelzijdige bezienswaardigheden in de omgeving

Het veelzijdige Kroatië telt diverse boeiende bezienswaardigheden. Maak vanaf de naturistencamping in Kroatië bijvoorbeeld een dagtrip naar de historische hoofdstad Zagreb of bezoek de imposante natuurparken als de Plitvicemeren. De kletterende watervallen, felgroene bossen en helderblauwe meren zijn een lust voor het oog. Maak een prachtige wandeling of een actieve fietstocht door de fraaie natuur. Verder heeft Kroatië een fraaie kuststrook van maar liefst 1800 kilometer. Geniet van de idyllische afgelegen baaitjes, prachtige stranden en azuurblauwe zee. Een van de bekendste stranden is het strand Bol op het eiland Brac. Hier is het tijdens je vakantie in Kroatië aangenaam vertoeven.

Naturistencampings met prachtige faciliteiten

De ANWB hanteert bij de selectie van naturistencampings in Kroatië hoge kwaliteitsnormen. De accommodaties beschikken daarom over een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, diverse sportfaciliteiten en animatie en hoge normen op het gebied van hygiëne. De verscheidene stranden in de omgeving hebben naast een gekleed deel, meestal een apart gedeelte voor naturisten. Daarnaast wemelt het langs de grillige kustlijn van de verborgen baaitjes en strandjes, waar je ongestoord geniet van de natuur. De ideale plek voor een prachtige naturistenvakantie.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter