Campings in Luxemburg aan de rivier

  • Selectie van campings gelegen langs een rivier
  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Luxemburg aan de rivier

Wissen
2 personen
10 campings gevonden
<
1
>

Natuurlijk kamperen op een camping in Luxemburg aan een rivier

Het Groothertogdom Luxemburg mag dan de kleinste staat van de EU zijn, het biedt wel een prachtig groen landschap. Te midden van bergen en heuvels verblijf je op een camping in Luxemburg aan een rivier voor de optimale rustvakantie. Dit zorgt voor prachtige vergezichten en kabbelend water vlak bij je accommodatie.

Glooiende heuvels en rustig stromende rivieren

Natuurliefhebbers gaan graag naar Luxemburg voor een vakantie midden in de natuur. Het landje heeft dan ook veel te bieden: van prachtig glooiende heuvels en dichtbegroeide bossen tot tal van rivieren. Op diverse plekken in de staat vind je campings aan het water, vaak ook voorzien van een strand voor recreatie. Zo liggen er bijvoorbeeld campings in Luxemburg aan een rivier in Wiltz, Diekirch, Echternach en Clervaux. Niet voor niets wordt Luxemburg ook wel het groene hart van Europa genoemd: overal lopen paden door loof- en naaldbossen en kijk je uit over groene dalen met grazende Schotse hooglanders en slingerende rivieren.

Activiteiten in de Luxemburgse natuur

Vanuit een camping aan de rivier in Luxemburg maak je niet alleen prachtige wandel- en fietstochten, ook stap je hier in een kano en onderneem je watersporten als waterskiën. In de omgeving liggen vaak diverse klimparken waar je in de natuur klimt en tokkelt met oudere kinderen. Jongere kinderen gaan lekker aan de slag met emmertjes en netjes aan de waterkant. Waterdiertjes vangen, dammen bouwen en varen met rubberboten. Dit alles onder het genot van een adembenemend uitzicht over de rivier, de groene heuvels en de dichte bossen.

Bezienswaardigheden en steden in Luxemburg

Behalve diverse activiteiten in de natuur zijn er ook andere dingen te doen in Luxemburg. Zo bezoek je prachtige steden zoals Esch-sur-Alzette, Diekirch en Ettelbruck. Echternach is de oudste stad van Luxemburg, die omringd wordt door middeleeuwse stadsmuren. Ook zijn er tal van historische gebouwen te bezichtigen, zoals het kasteel Vianden bovenop een berg, dat te bereiken is via een kabelbaan. Maar ook de prachtige kathedraal van Luxemburg en het Groothertogelijk Paleis zijn de moeite waard om te bezoeken. Tijdens een familievakantie op een camping in Luxemburg zorgt het dieren- en pretpark Parc Merveilleux daarnaast voor een gezellig dagje uit.