Kleine campings in Luxemburg

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Luxemburg

2 personen
3 campings gevonden
<
1
>

Natuur en rust op een kleine camping in Luxemburg

Op een kleine camping in Luxemburg geniet je van de rust en het heuvelachtige landschap van de Ardennen. Met hooguit tientallen kampeerplaatsen is het de ideale plek om helemaal tot rust te komen. Bovendien ligt Luxemburg op korte rijafstand van Nederland en hoef je dus geen uren in de auto te zitten om op je bestemming te arriveren.

De voordelen van kleine campings in Luxemburg

Hoewel een kleine camping in Luxemburg zeer geschikt is wanneer je van het echte kamperen houdt, wil dat niet zeggen dat er geen luxe voorzieningen aanwezig zijn. Vrijwel op iedere camping is er ondanks de kleinschaligheid een zwembad te vinden, waar je bij mooi weer een verfrissende duik neemt. Ook een speeltuin voor de kinderen is geen uitzondering. Een discotheek of grootschalige animatie is er meestal niet, ideaal dus wanneer je geen zin hebt in drukte.

Geniet van de Luxemburgse natuur

Kleine campings in Luxemburg vind je aan de voet van glooiende heuvels, bij dalen met grazende Schotse hooglanders en aan kabbelende rivieren. Ga je met het hele gezin op vakantie, dan is het heerlijk om aan een rivier te verblijven. Hier vissen de kinderen met een net naar waterdiertjes en zwemmen of pootjebaden jullie in het frisse water. Ook is het bij warm weer net iets frisser aan de waterkant dan in de rest van het gebied. In de vele natuurgebieden die het land rijk is, maak je de mooiste wandel- en fietstochten door de natuur en langs kleine dorpen.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Ook op cultureel gebied kom je niets tekort wanneer je op een mini camping in Luxemburg verblijft. Je bezoekt er diverse musea en de stad Luxemburg maakt met haar oude wijken deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook liggen er in Luxemburg veel kastelen; deze bezoek je onder andere in Ansembourg, Clervaux, Larochette, Vianden en Wiltz. Houd je van shoppen, dan kun je in de grootste steden van het land terecht, waarbij de stad Luxemburg met stip op één staat. Maar ook steden zoals Esch-sur-Alzette, Diekirch en Echternach hebben gezellige straten en vele winkels.

Wat is er te doen voor het hele gezin?

Voor gezinnen met kinderen zijn er diverse avonturen- en klimparken. Bezoek bijvoorbeeld dieren- en avonturenpark Parc Merveilleux in Bettembourg. Ook in dierenpark Gaalgebierg zijn jullie uren zoet met het bekijken van de dieren. In Luxemburg zijn de gemeentelijke speeltuinen vaak enorm groot en naast klimtoestellen vind je er waterattracties, trampolines, klimmuren en schaatsvijvers. Een cultureel uitstapje met de kinderen maak je in de oude mijnen in het zuiden, en naar het kasteel Vianden gaat een stoeltjeslift waar jong en oud hun ogen uitkijken.