Kleine campings in Nederland

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Nederland

Wissen
2 personen
711 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Kom tot rust op een kleine camping in Nederland

Deze campings verspreid over heel Nederland liggen vaak midden in de natuur. Vind bossen of heidevelden op steenworp afstand of geniet van een kampeervakantie op een kleinschalige camping aan zee. Door de gastvrije ontvangst voel je je meteen welkom. De eigenaars helpen je bovendien graag je weg te vinden in de omgeving. Strijk neer op de mooiste plekjes in Nederland en word ’s ochtends wakker van het geluid van fluitende vogels of loeiende koeien. Eindig je dag bij je tent in volledige stilte onder de sterrenhemel met een drankje in je hand.

De voordelen van een kleine camping in Nederland

Deze kleine campings in Nederland beschikken maximaal over zestig staanplaatsen. Ze worden gekenmerkt door rust, ruimte en gastvrijheid. De sfeer is gemoedelijk en met de andere kampeerders raak je snel vertrouwd. Je kinderen verdwalen niet op een kleine camping, want het kampeerterrein is overzichtelijk. Als ze toch de weg niet meer kunnen vinden, dan is er altijd iemand die weet in welke tent of caravan ze thuishoren. Op een kleine camping is het ’s avonds echt stil, afgezien van de natuurgeluiden. Er zijn geen animatieprogramma’s en zoek je wel contact, dan nodig je je buren uit voor een kop koffie.

Op kleine schaal kamperen

Op de kleine campings in Nederland kampeer je wel op kleine schaal, maar zijn de staanplaatsen ruim. Ga kamperen bij de boer op het Drentse platteland, geniet van de natuur op de Veluwe of waai uit aan het Noordzeestrand. Nederland heeft meer dan voldoende moois te bieden voor jong en oud. De kleinschalige camping is niet alleen leuk voor een vakantie, maar ook voor een weekendje weg of een korte vakantie.

Van boerencamping tot natuurcamping en mini camping in Nederland

Elke kleinschalige camping heeft z’n eigen karakter. Zo vind je altijd een kleine camping in Nederland die bij je past. Wil je wel kamperen, maar zie je op tegen het gebruik van gezamenlijk sanitair? Kies dan een van de campings met eigen sanitair. Zo hoef je ’s nachts niet met je zaklamp de camping over te lopen. In deze selectie van kleine campings vind je ook verschillende boerencampings. Ervaar het echte plattelandsleven op een boerenbedrijf. Ook kinderen vinden kamperen bij de boer geweldig. Wil je helemaal terug naar de natuur? Maak dan een keuze uit een van de natuurcampings.

Ervaar een afwisselende vakantie op een kleine camping in de natuur

Juist door hun kleinschaligheid zijn de geselecteerde campings authentiek. Laat je inspireren door het ruime aanbod aan kleine Nederlandse campings, of je nu voor een strandvakantie gaat of voor een vakantie in de Limburgse heuvels. Neem je eigen tent of caravan mee of kampeer in een luxe safaritent of pipowagen. Heb je nog geen kampeerervaring en houd je van wat meer luxe? Dan is glamping misschien wel iets voor je. Ook dat is mogelijk op enkele kleine campings.