3.3 sterren

Camping Hindeloopen

NederlandFrieslandHindeloopen  (sitecode 38824)

Camping Hindeloopen

NederlandFrieslandHindeloopen
4 sterren
ErkendCKE

De uitgestrekte gezinscamping ligt aan de Elfstedenroute en heeft veel stacaravans en seizoenplaatsen. De toeristische standplaatsen bevinden zich op velden, veelal omzoomd door groensingels, afgescheiden van de vaste plaatsen. Er zijn per twee standplaatsen een kraan en een eigen vuilwaterafvoer. Op het terrein zijn een surf- en kitesurfschool, een overdekte speeltuin en een kinderboerderij. Er worden boten verhuurd.

Camping Hindeloopen wordt alleen door de zeedijk gescheiden van het IJsselmeer. In de luwte van de dijk heb je de kampeerplaatsen voor het uitkiezen. Op loopafstand ligt Hindeloopen, waar veel leuke eet- en drinkgelegenheden te vinden zijn.

Op deze uitgestrekte gezinscamping aan de Elfstedenroute vind je veel mobilhomes en seizoenplaatsen. De toeristische staanplaatsen liggen afgescheiden van de vaste staanplaatsen op velden die voor een groot deel worden omzoomd door groensingels. De staanplaatsen zijn voorzien van stroom, ruim opgezet en liggen op beschutte veldjes. Er zijn verschillende huuraccommodaties beschikbaar, zoals chalets. De outdoor living lodge met overdekte veranda en bedstee is geschikt voor 6 personen. De kampeerhutten, een soort trekkershutten met alleen slaapgelegenheid, bieden ruimte aan 2 personen.

Speciale camperplaatsen

Voor de camperaars zijn er speciale verharde plaatsen, met een ondergrond van grasbeton. Je hebt de keus uit 2 soorten plaatsen. De Comfort Camperplaats is voorzien van stroom, drinkwatertappunt en rioolaansluiting. De kleinere Come & Go Camperplaatsen zijn ingericht voor kampeerders op doorreis. Hier mag je maximaal 4 nachten staan en voor een stroomaansluiting dient te worden bijbetaald.

Watersportcamping aan het IJsselmeer

De camping ligt direct aan het IJsselmeer, wat het een ideale camping voor watersporters maakt .Op het terrein vind je een surf- en kiteschool. Camping Hindeloopen staat in directe verbinding met de Friese Meren. Een toerboot of visboot is te huur op de camping. De camping is ook een goede centrale uitvalsbasis om alle leuke plaatsjes van de Elfstedenroute te ontdekken. Fietsen zijn te huur op de camping.

Omgeving

Oude musea en stille natuurgebieden bij camping Hindeloopen

Leer meer over de geschiedenis rondom camping Hindeloopen door een bezoek te brengen aan Museum Hindeloopen. Hier verken je de rijke historie van deze oude handelsstad. Ook een bezoek aan het Schaatsmuseum mag tijdens een vakantie in Friesland niet ontbreken.

Wil je wandelen rondom camping Hindeloopen? Dan moet je in natuurpark Mokkebank zijn. Dit gebied is dé plek om watervogels te spotten. De omgeving telt daarnaast ook enkele meren, zoals De Fluessen, De Morra en Het Ringwiel. Huur een boot en geniet van de rust op het water.

Lees meer over Friesland