Campings in Friesland aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Friesland aan zee

2 personen
17 campings gevonden
<
1
>

Een camping in Friesland aan zee: een onvergetelijke ervaring

Kamperen in een waterrijke omgeving in Nederland doe je op een camping in Friesland aan zee. De provincie Friesland heeft een lange kustlijn en grenst direct aan de Waddenzee, de binnenzee tussen de Waddeneilanden en de Noordzee. Verder is dit stukje Nederland vooral bekend vanwege het IJsselmeer, het grootste meer in Nederland. Voor een waterrijke kampeervakantie zit je in Fryslân dus helemaal goed.

Activiteiten aan de Waddenzee

Zoek je een fijne kampeerbestemming direct aan het water? Een camping in Friesland aan zee is bij uitstek geschikt voor een strandvakantie én nodigt je uit om actief met het water bezig te zijn. Zwemmen, surfen of zeilen: het kan hier allemaal. Bovendien is de Friese kust ideaal voor het maken van een lange strandwandeling of een kennismaking met het Waddengebied.

Kom tot rust aan de Friese kust

Een camping in Friesland aan zee is een goede plek om de massa te ontvluchten. Rust, ruimte en natuur zijn hier volop aanwezig. Bij regenachtig weer stap je de auto in en reis je af naar de provinciestad Leeuwarden. Hier sta je oog in oog met de Oldehove, een bekende scheve toren. De Waag is een ander iconisch gebouw van de stad: hier leer je alles over de rijke handelsgeschiedenis van de hoofdstad.