Camping Sneek

2 personen
98 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Sneek

Ben je opzoek naar een camping in Nederland? Dan is een camping in Sneek een uitstekende keuze. Deze stad in Friesland staat bekend om de vele watersport activiteiten. Daarnaast is Sneek ook rijk bedeeld met monumenten en oude stadsgezichten. Tot slot kun je tijdens een verblijf op een camping in Sneek heerlijk genieten van de omgeving of de gezellige terrassen, cafés en restaurants. Een verblijf op een camping in Sneek staat dan ook garant voor een veelzijdige en onvergetelijke vakantie.

Sneekermeer

Zeg je Sneek, dan zeg je het Sneekermeer. Een groot meer waar veel watersporten worden beoefend. Denk aan zeilen, waterskiën, varen, surfen en het typische Friese skûtsjesilen. Vanaf een camping in Sneek is het meer heel gemakkelijk te bereiken. Zo kan je kampeervakantie optimaal genieten van al het moois dat het meer te bieden heeft.

Naast het uitgestrekte meer is het Sneekermeer ook een mooi en interessant natuurgebied. Dit natuurgebied is een broednest voor veel (internationale) vogels. Hier kan heerlijk ontspannen worden in het prachtige, wijde Friese landschap. Een ideale omgeving voor fervent wandelaars en natuurliefhebbers.

Het dorp Sneek

De stad Sneek kent veel diversiteit. Tijdens het verblijf op één van de campings in Sneek mag een bezoek aan de stad zelf dan ook niet ontbreken. De stad, in het Fries: ‘Snits’. Is een stad ten zuidwesten van Leeuwarden. De stad is vooral bekend vanwege zijn historische binnenstad. Maar ook van het grote zeilevenement, de Sneekweek.

De stad kan goed verkend worden door middel van een stadswandeling. Ook een rondvaart door de stad is een echte aanrader. Daarnaast is er voor jong en oud genoeg te doen. Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan de historische gebouwen, te genieten van de prachtige parken of om cultuur te snuiven in de haven. Ook biedt het centrum van Sneek een riant aanbod aan uitgaansgelegenheden. Hier kan heerlijk gegeten worden in de diverse restaurants, genoten worden van een drankje in één van de cafés of bruine kroegen of tot in de late uurtjes worden gedanst in een discotheek.

Tijdens het verblijf op een camping in Sneek kan er ook heel goed een dagje gewinkeld worden. Het centrum van Sneek is met de auto of het openbaar vervoer goed bereikbaar. Ook het aanbod aan leuke winkels is heel divers. Sneek is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot ‘beste winkelstad boven de grote rivieren’.

Campings Sneek: volop evenementen in de stad

Tijdens de zomer worden er ook veel evenementen georganiseerd. Deze evenementen zijn vanaf een camping in Sneek goed bereikbaar. Denk hierbij aan evenementen zoals de Sneekweek. Een grote zeilwedstrijd met gezellige en feestelijke activiteiten zoals een vlootschouw, kermis en muziekfestival. Ook zijn er vele andere evenementen zoals een springkussen elfstedentocht, Sneeker dweildag, Lekker Sneek, Swinging Sneek en veel toeristische braderieën met leuke kraampjes.