Camping Apeldoorn

2 personen
198 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Apeldoorn

Op een camping in Apeldoorn zit je tussen het groen en de attracties. Aan de ene kant is het de grootste stad van de Veluwe en kent het zelf ook nog eens een groot aantal parken. Aan de andere kant vind je er Paleis het Loo, de Apenheul, attractiepark Julianatoren en vele musea.

De Veluwe

Vanaf je camping in Apeldoorn ben je zo op de Veluwe: het paradijs voor natuurliefhebbers in Nederland. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Het gebied vormt het grootste bosgebied van Nederland, met loof- en dennenbossen. Sommige bossen zijn ooit aangeplant en makkelijk te bewandelen. Vaak zijn dit dennenbossen, zoals de bekende Harskamperdennen. Andere bossen zijn wilder: hier gaat de natuur zijn eigen gang. Dat geeft een enorme variatie in planten en dieren.

De Veluwe bezoek je niet alleen voor de machtige bossen. Ook ander soort landschappen komen hier voor. Bezoek bijvoorbeeld het unieke Kootwijkerzand, half zandverstuiving en half mos- en grasland.

Op je camping in Apeldoorn heb je een grote kans om dieren tegen te komen. Eekhoorntjes en vogels komen zo voorbij je tent gelopen of gevlogen. Ook grote dieren, zoals edelherten kom je in dit gebied vaak tegen. Een ander hoefdier dat op de Veluwe een indrukwekkende comeback heeft gemaakt, is het everzwijn. Het allergrootste dier dat op de Veluwe rondloopt is de Europese Bison, de Wisent. Deze dieren zijn recent uitgezet.

Campings Apeldoorn: vlakbij vele attracties

Een camping in Apeldoorn ligt niet alleen midden in de Veluwe, maar ook nog eens vlakbij een groot aantal interessante attracties. Er is dus veel te doen als je zin hebt in een dagje uit. Enkele voorbeelden:

  • De Apenheul: in de meeste dierentuinen zit er een duidelijke scheiding tussen bezoekers en dieren. In de Apenheul is dit anders: de apen lopen vrij rond tussen de bezoekers. Ze hebben dus de ruimte, en je kan ze aanschouwen terwijl ze zich natuurlijk gedragen. Geen zorgen: tussen de bezoekers en de machtige gorilla’s zit wel een gracht.
  • Paleis Het Loo: in dit prachtige paleis hebben 300 jaar lang koningen, koninginnen, prinsen en prinsesses gewoond. Tegenwoordig is het open voor publiek en kan je dus de prachtige tuinen en historie aanschouwen. Ook voor kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd.
  • Julianatoren: als je met kinderen op één van de campings rond Apeldoorn verblijft, is het zeker een leuk idee om een bezoek te brengen aan dit pretpark. Het is vooral leuk voor jonge kinderen. Het park is makkelijk beloopbaar, maar kent toch een grote variatie aan attracties.
  • Het Kröller-Müller-museum: dit is een internationaal bekend museum voor moderne kunst. Het heeft onder andere werken van van Gogh, Mondriaan, Monet, Picasso en Renoir. Er hoort ook een beeldentuin bij, waar prachtige beelden zijn te zien in een gebied van maar liefst 25 hectare.