Vakantieparken bij Ede

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken bij Ede

Wissen
2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Rust en stilte op een vakantiepark bij Ede

Kilometers weilanden met karakteristieke boerderijen, dichte bossen, paarse heidevelden en stuifzandgebieden die niet onderdoen voor een uitgestrekte woestijn; natuurliefhebbers worden op een vakantiepark bij Ede op hun wenken bediend. Dit is een heerlijke plek om te ontsnappen aan een druk bestaan en de batterij weer helemaal op te laden!

Van het Edense Bos tot het Wekeromse Zand

De vakantieparken bij Ede liggen in een prachtige omgeving. Zo'n park is een comfortabele uitvalsbasis met goede voorzieningen om wandelend of op de fiets kennis te maken met gevarieerde landschappen. Het Edense Bos bestaat uit brede eiken- en beukenlanen. Bijzonder aan dit bosgebied is dat het vrij ruig is door de omgevallen bomen die nooit zijn weggehaald en daardoor volledig zijn opgenomen door de natuur. Op landgoed Kernhem bevindt zich de dikste eik van Gelderland. Compleet anders is het duingebied bij Wekerom. Op deze grote zandvlakte waan je je voor even in de Sahara. Naast wandelen is ook paardrijden hier mogelijk.

Nationaal park de Hoge Veluwe

Tijdens een vakantie bij Ede mag een bezoek aan het nationale park de Hoge Veluwe niet ontbreken. Met een oppervlakte van 5400 hectare komen hier unieke natuurgebieden en cultuurhistorische elementen samen. Het nationale park is onderdeel van de Veluwe, het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa, met onder meer naald- en loofbossen, kleurige heidevelden en zandverstuivingen. Belangrijk onderdeel van de Hoge Veluwe is het Kröller-Müller Museum. Hier bewonder je een uitgebreide kunstcollectie en unieke beeldentuin. Ook is het fraaie jachthuis Sint-Hubertus een blikvanger.