Camping Callantsoog

2 personen
76 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Callantsoog

Houd je van het strand, maar zit je niet te wachten op de drukte die hier vaak bij hoort? Bezoek dan een camping in Callantsoog, in de kop van Noord-Holland. Hier vind je een rustig, breed en schoon strand, zonder massatoerisme. Er is wel alles wat je nodig hebt: strandtenten, topcampings en een leuke, mooie omgeving.

Strand

Vanaf de vele campings op Callantsoog ben je zo op het strand. Deze wordt namelijk maar door één duinenrij van het dorp gescheiden. Wanneer je deze overgestoken hebt, sta je op een lekker breed, typisch Noord-Hollands strand. De waterkwaliteit is hier bovendien van de hoogste kwaliteit. Niets weerhoudt je er dus van om een verfrissende duik te nemen. Natuurlijk kan je er ook zonnen en surfen.

Als het wat kouder is, of je het zonnen even zat bent, kan je altijd nog terecht op een van de strandpaviljoens. Er zijn er vijf, en je kan er niet alleen terecht voor koffie of een biertje. Een van de paviljoenen is namelijk een strandrestaurant, waar je terecht kunt voor een voedzame maaltijd.

Onze campings in Callantsoog liggen vlakbij de Natuurgebieden Zwanenwater en het Kooibos

Vanaf je camping in Callantsoog liggen er prachtige natuurgebieden binnen handbereik. Bezoek bijvoorbeeld het Zwanenwater. Dit is een beschermd natuurgebied, met de grootste natuurlijke duinmeren van Europa. Er zijn twee wandelroutes, die je dwars door het gebied heen voeren zodat je alles kan zien. ’s Winters kan je er schaatsen op de natuurijsbaan.

Het gebied trekt honderden trekvogels aan, die hier aansterken voor hun grote reis. Ook watervogels zijn er volop te vinden. Bekijk vkakbij je camping in Callantsoog bijvoorbeeld zilverreigers, lepelaars en blauwborsten. Ook staat het bekend om zijn grote variatie aan planten. Je vindt hier elf soorten orchideeën en nog veel meer andere bloemen. Al deze bloei trekt weer vlinders in alle kleuren van de regenboog aan.

Een kleiner natuurgebied rond Callantsoog die je vanaf je camping kan bezoeken is het Kooibos. Hier tref je unieke planten aan.

Campings Callantsoog: de omgeving

Als je vanaf de camping in Callantsoog op de fiets stapt of even de auto neemt, is er nog veel meer te beleven. Ga bijvoorbeeld naar Schoorl. De duinen hier zijn de grootste en hoogste van Nederland en er is een mountainbikeparcours. Ook het dorp zelf is erg gezellig.

Een andere leuke bestemming in de omgeving is het provinciestadje Schagen. Er zijn hier twee kasteeltorens te vinden en veel historische gebouwen. Ook is het een levendige plaats met culturele activiteiten. De Westfriese cultuur is in veel van deze evenementen terug te zien, met klederdracht en historische rijtuigen.