Camping Ede

13 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Ede

Alle 13 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Inspiratie

Camping Ede

Direct boekbaar
EuroParcs De Zanding
Favorieten
EuroParcs De Zanding

Nederland / Gelderland / Ede

Geen reviews van kampeerders

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Standplaatsen (150)

Huuraccommodaties (280)

Alle 13 Campings
Alle 13 Campings

Populaire campings

1
Recreatiepark 't Gelloo
Echt een familiepark voor natuurliefhebbers, rustzoekers en gezinnen. Recreatiepark ’t Gelloo ligt op de Veluwe, ten noorden van Ede. Je vindt er een binnenzwembad, restaurant, café/bar en snackbar. S… Camping profielpagina

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

EuroParcs De Zanding
EuroParcs De Zanding

Ede en het rijke water- en weidelandschap rondom het stadje zijn ideaal voor een recreatieve kampeervakantie met de kinderen. Vooral uitstapjes per fiets of te voet door Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn de moeite waard. Ten zuiden van Ede loopt de Waalarm van de Rijn, die zich leent voor kajaktochten en ontspanning aan de oevers.

Camping Ede

Ede ligt precies tussen de https://www.anwbcamping.nl/nederland/utrecht/utrechtse-heuvelrug en https://www.anwbcamping.nl/nederland/veluwe. Hierdoor barst het van de campings in Ede en het omliggende gebied. Vanaf je standplaats ben je zo in de natuur. Voor fietsers en wandelaars is het puur genieten. Ten westen van Ede ligt het 10.000 hectare grote Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Landgoederen, bossen, heidevelden, uiterwaarden en kastelen kenmerken het landschap. Maar ook in het oosten vind je een groene oase. Want elke camping in Ede schurkt ook tegen de Veluwe aan. Helemaal dichtbij is het Nationaal Park De Hoge Veluwe, met onder andere het wereldberoemde Kröller-Müller Museum. Wie weet spot je in onze ‘jungle’ nog wel wat wild!

Campings Ede: tal van attracties

In de directe nabijheid van de campings in Ede kun je tal van leuke daguitjes maken. Bezoek bijvoorbeeld https://www.anwbcamping.nl/nederland/gelderland/arnhem en ga naar Burger’s Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum. https://www.anwbcamping.nl/nederland/gelderland/apeldoorn is ook aan te raden. Want deze stad huisvest enkele topattracties, waaronder Paleis Het Loo, de Apenheul en pretpark Koningin Julianatoren. Daarnaast vind je in de buurt vele leuke steden en dorpen, dus je kunt doen waar je zin in hebt. Door de verscheidenheid van de streek zijn er rond Ede campings in alle soorten en maten. De keuze is aan jou!

Bereikbaarheid

Om de campings van Ede per camper te bereiken, rijdt u eerst ver het westen van Duitsland in. U kunt een tussenstop maken in het Ruhrgebied of het Rijnland. Keulen biedt met zijn Romeins-Germaans Museum en de Dom een groot aantal bezienswaardigheden. In Düsseldorf kunnen reizigers wandelen langs de Kö en winkelen in een van de boetieks. Tot slot brengt de A3 u naar Nederland bij Emmerich am Rhein. Natuurliefhebbers kunnen een omweg maken naar de machtige rivier en stoppen voor een kleine picknick. Dan gaat het naar Arnhem, een van de belangrijkste steden in het westen van Nederland. U kunt de historische architectuur bewonderen in het openluchtmuseum van de stad. Van Arnhem is het slechts 20 km naar Ede. Enkele van de beste campings in de regio liggen nog dichterbij, aan de rand van de Nationale Parken Veluwezoom en De Hoge Veluwe. Vanaf Keulen moet u rekening houden met ongeveer 170 km. Wie vanuit Frankfurt reist, moet rekening houden met 350 km, en vanuit München met 730 km. Wie vanuit Noord-Duitsland en Noordoost-Duitsland reist, kan via Hannover en Osnabrück naar Hengelo in Nederland rijden en Ede bereiken via Apeldoorn.

Activiteiten en uitstapjes

Met rijke bos- en heidelandschappen en de Rijnarmen in de buurt biedt Ede een geweldig recreatiegebied voor kampeerders.

Wandelingen door De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is fascinerend met zijn schilderachtige bossen en heidevelden. De beste manier om het gebied te verkennen is een wandeling en met een beetje geduld kunt u edelherten en zeldzame vogelsoorten spotten. Midden in het reservaat vinden cultuurliefhebbers ook het Helene Kröller Museum, dat de op één na grootste collectie ter wereld van werken van Vincent van Gogh herbergt.

Fietsen langs de Rijn

De Hoge Veluwe alleen al heeft meer dan 43 km aan fietspaden, die recreanten kunnen verkennen op een van de gratis huurfietsen. Daarnaast zijn er prachtige excursieroutes langs de armen van de Rijn, de Waal en de Nederrijn. Als excursiebestemming kan bijvoorbeeld Ouwehands Dierenpark bij Vreewijk worden gekozen.

Zwemmen en kajakken in Gelderland

De Rijn vormt in Gelderland talloze zijarmen en kanalen, waar reizigers per kajak op ontdekkingstocht kunnen gaan. Veel campings in de buurt van Ede bieden zelfs goedkope verhuurmogelijkheden. Ook kunt u zwemmen in een aantal meren in de omgeving.

Gastronomie

De streek Gelderland, waar ook Ede ligt, staat bekend om zijn biologische landbouw. Bij een bezoek aan de plattelandsherbergen kunnen vakantiegangers de echte thuiskeuken proeven, bijvoorbeeld stevig geroosterd varkensvlees met rookworst. Dit gaat meestal gepaard met aardappelpuree met groenten en boerenkool.

Ook de snackcultuur in Nederland is belangrijk. Friet wordt meerdere malen gefrituurd en geserveerd met zelfgemaakte sauzen. Probeer ook eens klassiekers als de gehaktrolletjes frikandellen en de gevulde kroketten. Als dessert eten mensen in Ede graag zoete pannenkoeken, wafels en aardappelpannenkoeken. Een van de beste restaurants in Ede is Planken Wambuis aan de rand van het Nationaal Park Veluwe. In het centrum zijn restaurant Vroeger en het Pomphuis aan te bevelen.

Beste tijd om te reizen

Kamperen in Ede is een goed idee tussen mei en oktober. De meeste vakantiegangers trekken in hoogzomer naar de provincie Gelderland. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan rond de 23 graden Celsius. In juli en augustus kunnen de temperaturen af en toe hoger oplopen. In de meren in de regio kunt u watertemperaturen van rond de 19 graden Celsius verwachten. Ook veel excursievelingen, zoals wandelaars, fietsers en kajakliefhebbers, trekken in het voor- en najaar naar Ede. In mei en juni, maar ook in september en oktober, kunt u in Ede en Gelderland nog rekenen op zo'n 20 graden Celsius.