Camping De Leemvijver
Nederland / Drenthe
(1Recensie)
Buitengewoon-
-
14.500+ campings
66.600+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 6 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 18 |
Gemiddelde beoordeling | 4.0 |
De Nederlandse stad Groningen inspireert op vele manieren. Ze boeit met haar levendige studentenflair, historische architectuur en schilderachtige grachten. De gelijknamige provincie kenmerkt zich door haar directe ligging aan zee, vooral in het noorden. De regio is ideaal voor kamperen op het strand, maar gasten kunnen ook genieten van een kampeervakantie met de kinderen of kamperen in Groningen met een hond.
De provincie Groningen ligt in het uiterste noordoosten van het Koninkrijk der Nederlanden. De rivier de Eems vormt de oostgrens met Duitsland. Voor de noordkust ligt een aantal kleine eilanden, waaronder de Rottumerplaat en het langgerekte eiland Schiermonnikoog. De campings in het noorden van Groningen kenmerken zich vooral door ruimte en rust, en ook de meeste campings in de buurt van de provinciehoofdstad Groningen beschikken over grote groengebieden en een natuurlijke inrichting. Maar kampeerders hoeven het niet te stellen zonder recreatiemogelijkheden zoals overdekte zwembaden en buitenspeeltuinen, of servicevoorzieningen voor huisdiereigenaren zoals hondendouches. Veel campings bieden een eigen fietsverhuurservice voor actieve gasten. Nederland staat niet alleen bekend om tulpen en Gouda, maar ook om zijn passie voor klimaatvriendelijke mobiliteit.
Vooral kampeerders uit Nedersaksen, de regio Hamburg, het Ruhrgebied en het gebied rond Keulen genieten van de korte reis naar de camping in Groningen. Vanuit de Domstad aan de Rijn is het bijvoorbeeld maar 350 km naar het centrum van de universiteitsstad Groningen. Het is slechts 40 km naar de Noordzeekust.
Voor kampeerders uit de Hanzestad Bremen, waarvan de hogeschool een samenwerkingsverband heeft met de universiteit in Groningen, is het slechts 200 km naar de vakantiebestemming. En wie besluit vanuit de Vrije en Hanzestad Hamburg naar de Nederlandse provincie te reizen, is slechts 320 km onderweg.
Reizigers die in een camper of caravan van de Duitse hoofdstad naar het noordoosten van Nederland reizen, moeten voorbereid zijn op een reis van ruim 600 km. Een tussenstop halverwege de route, bijvoorbeeld in Hannover, is daarom een goed idee. Na een bezoek aan de tuinen van Herrenhausen kan de tocht ontspannen worden voortgezet. Voor kampeerliefhebbers uit het diepe zuiden van Duitsland is het een goed idee om op de heen- en terugreis langere pauzes te nemen. Op de route van 850 km van München naar Groningen is bijvoorbeeld een tussenstop aan de Rijn, bijvoorbeeld in Koblenz, een uitstekende optie.
Surfen of wadlopen, stand-up paddling of fietsen: Reizigers zijn welkom voor een sportieve aanpak tijdens het kamperen in Groningen. Als ideaal contrast wacht de provinciehoofdstad met haar musea en culturele instellingen, winkelmogelijkheden en studentencafés op een bezoek.
De steden langs de oevers van de Ems, waaronder Farmsum en Delfzijl, worden vooral gekenmerkt door hun havens en aanlegplaatsen voor boten. Hartstochtelijke hobbyschippers komen hier dan ook aan hun trekken. De receptiemedewerkers van de camping informeren u graag over mogelijke bootcharters. De uitlopers van de kust met hun meren, rivieren en kanalen zijn ook ideaal voor watersportactiviteiten zoals kanoën en stand-up paddling. Een verblijf op een camping aan het Zuidlaardermeer of aan het Hoornsemeer ten zuiden van de stad Groningen is bijvoorbeeld de moeite waard.
Wie geïnteresseerd is in architectuur en cultuur mag een uitstapje naar de provinciehoofdstad niet overslaan. De veranderende tijden zijn bijvoorbeeld het best te bewonderen in de Martinikerk, een kerk uit de 15e eeuw. Een interessante getuige van moderne architectuur is het Groninger Museum - van buiten een bijzonder stukje architectuur, van binnen een indrukwekkende kunstcollectie.
De nabijheid van de kust en de Eems bepaalt ook de culinaire oriëntatie van de provincie Groningen. In het haringseizoen mogen vakantiegangers de klassieke matjes niet missen. De zoute, vette ingelegde haring wordt pas echt authentiek met een flinke portie uien. Andere populaire lekkernijen uit het rijk van Neptunus zijn mosselen en oesters, die vooral in chique restaurants worden geserveerd.
Ook klassiek Nederlands is het kaasaanbod op de markten en in de supermarkten. Voor een origineel ontbijt of een zoete middagsnack zijn poffertjes, mini-versies van pannenkoeken, ook een aanrader. De vele restaurants in de universiteitsstad Groningen bieden een kleurrijke potpourri van typische en internationale gerechten.
Een gematigd landklimaat bepaalt het weer in de provincie Groningen. De wintermaanden worden gekenmerkt door relatief koele temperaturen. Van december tot februari liggen de dagtemperaturen gemiddeld tussen -2 en 5 graden, met slechts enkele uren zon per dag.
Dit verandert met de lente: In april kunnen vakantiegangers vijf uur zon per dag verwachten en klimt de thermometer al in de dubbele cijfers. Met zes uur zon per dag nodigen de vroege en zomermaanden uit tot uitgebreide fietstochten en strandwandelingen.
Juli, augustus en september zijn ook de beste maanden om een duik te nemen in de Noordzee. De watertemperaturen liggen gemiddeld tussen de 15 en 17 graden en zelfs in de late herfst koelt de luchttemperatuur overdag slechts langzaam af.