Vakantiehuizen in Groningen

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Groningen

Wissen
2 personen
7 campings gevonden
<
1
>

Vakantie in het hoge noorden in een vakantiehuis in Groningen

Er gaat niets boven Groningen! In een vakantiehuis in Groningen ontdek je de boeiende provincie in het noorden van Nederland. Ontdek het bruisende stadsleven van de hoofdstad, beklim de schitterende Martinitoren of maak een lange wandeltocht door de schitterende omliggende natuur.

De rijke geschiedenis van de levendige studentenstad

Struin door het stadscentrum van Groningen langs de authentieke pakhuizen, karakteristieke hofjes en historische gebouwen. De middeleeuwse hofjes, die ook wel gasthuizen worden genoemd, vormen een oase van rust. Ook in het stadspark Noorderplantsoen geniet je van groen in de stadse omgeving. Winkelliefhebbers bezoeken de Folkingestraat en de Vier Straatjes, te weten de Kromme Elleboog, de Stoeldraaierstraat, de Zwanestraat en de Oude Kijk in 't Jatstraat. Dankzij de vele studenten die in de stad wonen wemelt het van de sfeervolle cafés voor een hapje en een drankje. Een aanrader is bovendien om de Martinitoren te beklimmen. Vanaf deze toren beschik je over een panoramisch uitzicht over de stad.

Cultuur proeven in de musea

Cultuurliefhebbers bezoeken tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Groningen het beroemde Groninger Museum met schilderkunst, design, beeldende kunst, fotografie en archeologie. Of je nu houdt van oude meesterwerken of moderne kunst, het museum is van alle markten thuis. Houd je meer van scheepvaart en scheepsbouw? Maak dan een tussenstop bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Dit museum bevindt zich in de twee fraaiste middeleeuwse gebouwen van Groningen. Voor gezinnen met kinderen is DoeZoo een aanrader. Hier leren kinderen alles over de wereld van insecten.

Wandelen en fietsen in de natuur

Naast de bruisende binnenstad biedt Groningen maar liefst 7500 hectare aan natuurgebied in de directe omgeving. Maak een prachtige fietstocht langs de Gasbelroute, waarmee je door het authentieke streekdorpenlandschap trekt, vol poldermolens en het Schildmeer. Voor een stadswandeling volg je de uitgestippelde route van De stad van het Noorden. Je wandelt hiermee langs de verscheidene hoogtepunten van de stad.

Zeehonden bewonderen in Zeehondencentrum Pieterburen

Vanaf je vakantiehuis in Groningen is het een kleine afstand naar het Zeehondencentrum Pieterburen. Dit opvangcentrum is gevestigd in het gelijknamige Groningse dorp. Ooit ving het centrum met name jonge verweesde zeehonden op, maar tegenwoordig worden verzwakte zeehonden van alle leeftijden opgevangen.