Vakantiehuizen rondom Valkenburg

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Valkenburg

Wissen
2 personen
6 campings gevonden
<
1
>

Vakantiehuis Valkenburg: populaire toeristische bestemming

Valkenburg heeft een sterk toeristisch karakter en dus bruist het altijd in deze Zuid-Limburgse stad. Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Valkenburg leer je de stad op je eigen tempo kennen. Historie, cultuur, bezienswaardigheden en ontspanning gaan hier hand in hand. Bovendien ligt de gemeente ook nog eens in een schitterend heuvellandschap.

Kasteel Valkenburg: indrukwekkende hoogteburcht

Kasteel Valkenburg is een bekende bezienswaardigheid. De kasteelruïne werd in de elfde eeuw gebouwd en de hoogteburcht torent hoog boven Valkenburg uit. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd het kasteel grotendeels verwoest, maar vanaf 2005 zijn enkele delen gerestaureerd. Verbaas je over dit prachtige bouwwerk en laat je verrassen door de historische overblijfselen.

Dool rond in de Fluweelengrot

De Fluweelengrot is nauw verbonden met Kasteel Valkenburg en bestaat voor ongeveer vijf kilometer aan gangen en tunnels. Een deel van deze grot is iedere dag te bezoeken. Stap de grot zeker eens binnen en bekijk de verschillende wandschilderingen, gemaakt door bekende en onbekende kunstenaars. Bovendien vind je er ook een rijkversierde kerk waar tijdens de Franse onderdrukking zelfs kerkdiensten werden gehouden.

Geniet van prachtige vergezichten tijdens een wandeling

De grootste kracht van Valkenburg is misschien wel de ligging in het heuvellandschap van Zuid-Limburg. Dit unieke stuk natuur nodigt dan ook uit tot het maken van een wandeling. Neem je wandelschoenen mee op vakantie en trek de heuvels in. Wandel bijvoorbeeld langs de Geul, de snelst stromende rivier van Nederland. Tijdens je wandeling maak je tevens kennis met bijzondere bloemen en planten. Dit maakt je verblijf in een vakantiehuis in Valkenburg wel heel bijzonder.