Kleine campings op Texel

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings op Texel

2 personen
44 campings gevonden

Vakantie vieren op een van de mooiste bestemmingen van Europa op een kleine camping op Texel

Vier je vakantie op een kleine camping op Texel, dan verblijf je op een van de mooiste plekken die Europa rijk is. Het eiland is in 2016 door Lonely Planet in de top 10 van beste bestemmingen in Europa geplaatst. Tijdens je vakantie geniet je van natuur, strand, activiteiten en eilandcharme in een knusse en intieme setting. En wel zo fijn: je bent na een geslaagde kampeervakantie ook binnen mum van tijd weer thuis.

Een enorme variatie aan landschappen op het eiland

Het eiland staat bekend om de enorme variatie aan landschappen. Zo kom je dicht bij de kleine camping op Texel prachtige bossen, lange witte stranden, heidegebieden en half ondergelopen unieke kwelderlandschappen tegen. Ook veranderen de duinen het landschap continu. Je kampeert te midden van fraaie landschappen, waar je een ongekende hoeveelheid dieren tegenkomt, zoals weidevogels en lepelaars.

Breng een bezoek aan de zeven dorpen van Texel

Een groot voordeel van de kleine campings op Texel is dat ze dicht bij bekende trekpleisters liggen. Breng zeker een bezoek aan de zeven dorpen van het eiland. Hier doe je je dagelijkse boodschappen, geniet je van een drankje op het terras en je koopt er de leukste souvenirs. Den Burg is met 14.000 inwoners het grootste dorp. De overige zes dorpen zijn De Koog, De Waal, De Cocksdorp, Den Hoorn, Oosterend en Oudeschild.

Altijd lekker weer op het eiland

Laten we eerlijk zijn, het weer in Nederland kan van dag tot dag enorm verschillen. Daar heb je op de kleine campings op Texel gelukkig minder snel last van. Door de westelijke wind en het koude zeewater waaien de wolken snel voorbij en er ontstaan minder wolken. Hierdoor geniet je van zo veel mogelijk zonuren en bruin je lekker bij.

Kies voor de vele leuke wadlooptochten en ga eilandhoppen

Op een mini camping in Texel staat vooral gezelligheid centraal. Een grote animatie of een royaal buitenzwembad komt hier meestal niet voor. Gaat je hart sneller kloppen van een actieve vakantie, bekijk dan zeker de vele activiteiten die je vanaf het eiland kunt ondernemen. Natuurlijk mag een dagje wadlopen met de kids niet ontbreken tijdens je vakantie, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan eilandhoppen. Ook worden er zeehondentochten georganiseerd, waar de kids oog in oog komen te staan met deze vriendelijke beestjes.