Vakantiehuizen op Texel

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen op Texel

Wissen
2 personen
11 campings gevonden
<
1
>

Ontdek het grootste Waddeneiland vanuit een vakantiehuis op Texel

Uitwaaien aan de Noordzeekust, zeehonden van dichtbij bewonderen of struinen door de kleurrijke Sluftervallei; vanuit je vakantiehuis op Texel ontdek je het grootste eiland van de Wadden. Zodra de veerboot de haven van Den Helder verlaat, ervaar je meteen het vakantiegevoel. Natuurliefhebbers wandelen door de glooiende duinen, over weidse zandstranden en uitgerekte bossen. Voor het nodige vertier ga je naar een van de zeven bruisende dorpen, zoals De Koog en Den Burg.

Wandelen door de kleurenpracht van de Sluftervallei

Vanuit je vakantiehuis op Texel maak je de mooiste wandelingen en fietstochten in de natuur. Tijdens een fietstocht door de Texelse Duinen verken je ruige bossen, beschutte valleien en talrijke kleurrijke bloemenweides. Een aanrader is het natuurgebied de Slufter. Deze vallei is het enige natuurgebied in Nederland waar de Noordzee ongestoord over het land mag stromen. Hierdoor is het gebied een waar vogelparadijs. Ook vind je hier bijzondere plantensoorten: de lamsoor en zeeaster zorgen in de zomermaanden voor een schitterend roze, lila en paarse tapijt. In de herfst is de Sluftervallei volledig roodgekleurd door het zeekraal. Maak tijdens je fietstocht een tussenstop bij de vuurtoren Eierland en geniet van het adembenemende uitzicht.

Texel, het schapeneiland

Op Texel wonen ongeveer net zoveel schapen als mensen. Gedurende de zomermaanden dartelen circa 11.000 bolletjes wol door de weide. Bezoek de Schapenboerderij Texel in de buurt van Den Burg en knuffel de lammetjes. Als je meer over schapen te weten wilt komen, breng je vanuit je vakantiehuis op Texel een bezoek aan de Schapenboet. Uiteraard vind je op Texel tal van producten die met het schaap te maken hebben: van wol tot gebreide kleding, van schapenkaas tot lamsvlees. Eind juli is er een heus Beach Food Festival op Texel met de rijke smaken van Texel en gezellige muziek.

Zeehonden bewonderen bij Ecomare

Liefhebbers van zeehonden bezoeken de oudste zeehondenopvang van Europa, Ecomare. Dit natuurmuseum vertelt je alles over de Noordzee, de Waddenzee en de geschiedenis van Texel. Het hoogtepunt van de dag is het voeren van de zeehonden. Zo zie je van heel dichtbij hoe de bijzondere dieren eruitzien. Wil je weten hoe ze in het wild leven? Spring dan aan boord van De Vrijheid. Deze vijftien meter lange boot, geschikt voor 12 personen, maakt in een uur een prachtige tocht langs de zandbanken van de Waddenzee om de zeehonden te bewonderen.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter