Strandcampings Nederland

18 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Strandcampings Nederland

Alle 18 campings bekijken

Strandcampings Nederland

Direct boekbaar
EuroParcs Markermeer
Favorieten
EuroParcs Markermeer

4.0Zeer goed(3Recensies)

Dichtbij het strandBroodserviceInternet

Huuraccommodatie (1)

Alle 18 Campings
Alle 18 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings18
Beoordelingen van campings125
Ø beoordelingen3.8

Populaire campings

1
Camping De Krabbeplaat
Op het voormalige eiland Voorne-Putten, vlak bij het historische stadje Brielle ligt Camping De Krabbeplaat. Deze luxe 4,5 sterren familiecamping is ideaal voor jonge gezinnen die niet helemaal naar F… Camping profielpagina

Nederland aan zee

Bekijk alle campings

Zeeland aan het strand

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

EuroParcs Markermeer
EuroParcs Markermeer

Van Texel in het noorden tot Zeeland in het zuiden strekt de Nederlandse kust zich uit over meer dan 450 km. Met zijn kilometerslange brede zandstranden en indrukwekkende duinen is het een eldorado voor gezinnen. Ook watersporters komen graag kamperen op het strand van Holland om te profiteren van de uitstekende windomstandigheden voor kitesurfen of zeilen. Voor de afwisseling is er een goed ontwikkeld netwerk van fiets- en wandelpaden.

Zon, zee en zand op een strandcamping in Nederland

Heerlijk tot rust komen met rustig kabbelend water in de buurt: het kan op een strandcamping in Nederland. Deze campings vind je in het hele land, want niet alleen de Nederlandse kust heeft prachtige waterlandschappen te bieden. Maak een wandeling over het strand of vind verkoeling in het koude water. Op de camping geniet je ondertussen van een ruime staanplaats of een volledig verzorgde stacaravan. Trakteer jezelf op een smakelijke maaltijd in het restaurant, maak gebruik van de ontspannende sauna of bleef een gezellige avond in de discotheek.

Vermaak aan het water

Alle strandcampings in Nederland liggen heerlijk dicht bij het water. Neem een frisse duik in de Noordzee of ga zwemmen in het grote meer naast de camping. Ook de rivieren van Nederland zijn perfecte locaties voor waterliefhebbers die van een kampeervakantie willen genieten. Neem je surfboard mee om te suppen of maak er een avontuurlijke vakantie van en ga zeilen, wakeboarden of waterskiën.

Sfeervolle gezinscampings

Veel Nederlandse strandcampings verwelkomen kampeerders van alle leeftijden, dus ook de allerkleinsten. Dankzij een leuk animatieteam, midgetgolf en grote speeltuinen vermaken zij zich zonder problemen. Trap ook eens een balletje op het voetbalveld of daag de rest van het gezin uit met een potje tennis. Ondanks dat er natuurwater in de buurt is, is er ook een zwembad op het kampeerterrein.

Genieten van de natuur

Verblijf je op een strandcamping, dan is de natuur altijd dichtbij. Wandel door het ruige Hollands Duin of door het stille landschap van natuurpark Oranjezon in Zeeland. De rivierlandschappen in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland zien er dankzij kabbelende beekjes en rijke bossen prachtig uit. Neem je fiets mee om de wijde omgeving van je camping te verkennen.

Bestemmingen

Idyllische molens, lekkere kaas en eindeloze zandstranden - daar staat Nederland om bekend. De prachtige kustlijn is de perfecte plek om een zwemvakantie te combineren met een actieve vakantie. Waterratten trekken bijvoorbeeld naar de grootste plaats op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland. Hier is RCN Camping De Schotsman een gedroomde vakantiebestemming voor gezinnen. Naast het eigen strand biedt een verwarmd buitenzwembad ongeacht het weer zwemplezier. De bij gezinnen populaire camping heeft ook een liefdevolle kinderopvang en een eigen surf- en zeilschool. Er is zelfs een waterskifaciliteit op het terrein. Een populaire bestemming voor gezinnen is het indrukwekkende Deltapark Neeltje Jans, gelegen op het gelijknamige kunstmatige eiland. Hoogtepunten zijn de indrukwekkende zeehondenshows en het aquapark met sensationele glijbanen.

Gasten vinden ook een uniek vakantieparadijs op Strand Camping Groede direct aan het kilometerslange zandstrand van Zeeuws-Vlaanderen. Op een van de schoonste stranden van Nederland kunt u heerlijk spetteren op de langzaam aflopende kust. In het hoogseizoen is er een gevarieerd vakantieprogramma voor de jongste gasten. Naast knutselworkshops met schelpen en andere natuurlijke materialen zijn er leuke sportwedstrijden. Terwijl hun kroost liefdevol wordt verzorgd, wandelen de ouders naar de nabijgelegen strandpaviljoens en genieten van het prachtige uitzicht op zee. Actievelingen huren een dames-, kinder- of herenfiets of een tandem en rijden bijvoorbeeld naar het idyllische vissersdorp Breskens. Hier lonkt een bezienswaardig visserijmuseum met een 3D-veersimulator en aquaria.

Top tips

  • Dankzij het praktische vervoersknooppuntensysteem kunnen actieve mensen hun eigen tocht in Zeeland samenstellen. Naast groene borden met de nummers van de bestemmingen is er ook een praktische smartphone-app ter oriëntatie. Op veel campings en in de vakantieparken zijn fietsen te huur. Het jaarlijkse bloemencorso in Zeeland is legendarisch.
  • In april trekken prachtig versierde praalwagens van Noordwijk naar Haarlem. Langs de 40 km lange route juicht het enthousiaste publiek de stoet toe. Het 32 hectare grote landschapspark, waar in het voorjaar meer dan zeven miljoen narcissen, tulpen en andere bloemen bloeien, is ook buiten het bloemencorso om een bezoek waard.

Activiteiten en excursies

Kilometers zandstrand en fascinerende fiets- en wandelroutes door de natuur zijn er om ontdekt te worden als u gaat kamperen aan het strand in Nederland.

Actief de natuur ontdekken

Nederland staat tot ver over de grenzen bekend als fietsland. Vanaf de camping aan het strand in Holland is het niet ver naar de 570 km lange Noordzeekustfietsroute, die populaire kustplaatsen met elkaar verbindt en onder andere naar het charmante waddeneiland Wieringen leidt. Er zijn ook talloze wandelroutes langs de Nederlandse kust. Op Texel is bijvoorbeeld een tocht door het Nationaal Park Duinen van Texel de moeite waard. Onderweg komen dierenliefhebbers loslopende wilde paarden en ruige Schotse Hooglanders tegen. Als je geluk hebt, zie je ook zeldzame slechtvalken, scholeksters en verschillende soorten meeuwen. Een wadlooptocht met een gekwalificeerde gids is ook de moeite waard. Naast waadvogels kunt u zeehonden zien zonnen op de zandbanken.

Zwemvakanties voor gezinnen en watersporten

Badgasten kunnen op een camping aan het strand in Nederland rekenen op vlakke kusten en een breed scala aan watersporten. Met de meeste zonuren van Nederland is Zeeland ideaal voor een onbezorgde gezinsvakantie. Het strand van Cadzand is bijzonder populair bij gasten met kinderen. Terwijl ze hier zandkastelen bouwen, kunnen vakantiegangers het geluk hebben haaientanden van miljoenen jaren oud te ontdekken, vermengd met talloze schelpen in het zand. Niet alleen het vasteland, maar ook het eiland Texel, dat vanuit Den Helder in 20 minuten met de auto te bereiken is, biedt onvergetelijke vakanties aan de Noordzee. Het bijna sneeuwwitte zandstrand is 30 km lang. Rustzoekers kunnen hier lange wandelingen maken of zich terugtrekken in een strandpaviljoen. De onbeperkte watersportmogelijkheden trekken kite- en windsurfers, catamaranzeilers en waterskiërs aan.

Evenementen

Nederland biedt het hele jaar door een breed scala aan spannende evenementen voor gezinnen.

Juli

  • British Festival: Uitstekende Britse gerechten en een pubsfeer wachten op bezoekers van het British Festival in Zandvoort. Er is ook een parade van typische Britse auto's en live concerten.

Augustus

  • Visserijfeesten Breskens: In oktober kunnen fijnproevers genieten van verse vis en andere lekkernijen tijdens de Visserijfeesten in Baskens aan de monding van de Oosterschelde. In de haven lokken talrijke attracties voor gezinnen.

Oktober

  • Windfestival: In oktober wordt op het strand van De Koog op Texel jaarlijks het Windfestival gehouden. Op de kust zijn talloze kleurrijke stuntvliegers te zien. Bekende sprookjesfiguren, dieren en andere showvliegers brengen jong en oud in vervoering. Daarnaast ontmoeten talloze kitesurfers elkaar op het strandfestival.