Vakantiehuizen op de Waddeneilanden

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen op de Waddeneilanden

Wissen
2 personen
13 campings gevonden
<
1
>

Ervaar het eilandgevoel met een vakantiehuis op de Waddeneilanden

Zodra de veerboot het vasteland verlaat, begint het vakantiegevoel. In een vakantiehuis op de Waddeneilanden beleef je een veelzijdige vakantie in het mooiste natuurgebied van Nederland. Maak op Vlieland een boottocht naar zandplaat de Richel om zeehonden te bewonderen, wandel door de zandduinen en berkenbossen van Terschelling of geniet van de stilte op Schiermonnikoog.

Rust en ruimte op Schiermonnikoog

Natuurliefhebbers en rustzoekers genieten volop op het eiland Schiermonnikoog. Het hele eiland is tot nationaal park uitgeroepen en auto's zijn hier niet welkom. Het prachtige aanbod aan fietspaden zorgt ervoor dat je vanuit je vakantiehuis op de Waddeneilanden alle flora en fauna van het eiland perfect verkent. Daarnaast organiseert Natuurmonumenten excursies naar het meest oostelijk gelegen puntje van Schiermonnikoog: de Balg.

Ameland voor het hele gezin

Bij de keuze voor een vakantiehuis op de Waddeneilanden is Ameland ideaal voor het hele gezin. Doordat de auto mee mag, kan jong en oud gemakkelijk het hele eiland bezoeken. Op Ameland zijn vier pittoreske dorpjes, Ballum, Hollum, Nes en Buren. Jonge kinderen beleven spannende schatgraaftochten met een echte strandjutter. Beklim daarnaast de gietijzeren vuurtoren uit 1880 van 55 meter hoog. Verder is de fietsroute Amelander Product een aanrader, waarbij je langs de typische streekproducten van het eiland trekt.

Het veelzijdige eiland Terschelling

Vogels spotten in natuurreservaat de Boschplaat of een heerlijke avond in een danscafé in Midsland; Terschelling biedt een uiteenlopend pallet aan activiteiten voor de ideale vakantie. Maak een huifkartocht door de schitterende natuur, ontspan aan het strand of bezoek de Brandaris. Ook is het mogelijk om zeehondenexcursies te maken.

Cultuur en natuur op Vlieland

Naast de overweldigende natuur geniet je op Vlieland van de nodige dosis cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het popfestival Into the Great Wide Open of beleef een klassiek concert in de authentieke Nicolaaskerk. In de Reddingbootschuur vind je een uiteenlopend aanbod aan beeldende kunst. Verder is een bezoek aan de 45 meter hoge Vuurboetsduin een aanrader.

Vakantievertier op Texel

Texel vormt het grootste Waddeneiland van de Waddeneilanden. Hier vind je bruisende steden vol uitgaansgelegenheden, maar ook de echte Texelse schapenwol. Bekend is ook Ecomare, een zeehondenopvang en natuurmuseum. Voor kinderen is daarnaast De Bonte Belevenis in Den Hoorn een aanrader. Hier maken de kinderen zelf brood, kaarsen en zeepjes.