Camping Domburg

2 personen
177 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Domburg

Ga je voor zon, zee en strand? Dan is een verblijf op een camping in Domburg perfect. Deze badplaats onderin Zeeland ligt namelijk direct aan de Noordzee. Een verblijf op de camping in Domburg is niet zomaar een vakantie. Domburg is namelijk een echte kunstenaarskolonie. Schilders zoals Piet Mondriaan en Jan Toorop kwamen speciaal naar Domburg toe. Ook staat de plaats al jaren bekend vanwege zijn gezonde lucht. Het is dan ook een verademing om hier vakantie te vieren. Ook is Domburg een uitstekende plek om te kuren. Al sinds de Romeinse tijd staat Domburg hier al om bekend. Zo is een verblijf op een camping in Domburg gezond voor lichaam en geest.

De stad Domburg

Domburg staat ook wel bekend als de oudste kustplaats van Zeeland. De stad kenmerkt dan ook een eeuwenoude historie die ver teruggaat. Zo heeft de stad veel rijksmonumenten. Denk aan het oude stadhuis, dat gebouwd is in 1567. Maar ook de Protestantse kerk, de watertoren, het badpaviljoen en villa Carmen Sylva zijn de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast is Domburg in de zomer een levendige badplaats. Hier kun je heerlijke slenteren langs winkeltjes, een drankje doen op één van de vele pleinen of struinen over de wekelijkse markt. Ook de directe omgeving met zijn weidse polders, schattige boerendorpjes en historische steden nodigt uit tot een nadere kennismaking. Fiets bijvoorbeeld naar Middelburg en ontdek de Zeeuwse pracht en praal. Op de camping in Domburg kun je alle kanten op.

De kust

Langs de kust van Domburg kun je heerlijk tot rust komen. De campings in Domburg liggen vlak aan het Noordzeestrand, dus een verkwikkende wandeling is zo gemaakt. Dit brede zandstrand kenmerkt een echt Zeeuws strand; de karakteristieke paalhoofden, authentieke strandhuisjes en bovenal de gezellig sfeer. Op het strand kun je heerlijk luieren en de kinderen kunnen zich goed vermaken op één van de vele speeltoestellen. En in de meest zon rijke provincie van Nederland kan ook heel goed gesurft en gezeild worden. Laat je verrassen door de heerlijke omgeving tijdens het verblijf op de camping in Domburg.

Campings Domburg: ontdek alle bezienswaardigheden & activiteiten

Op de camping in Domburg, de meest kunstzinnig badplaats van Nederland is genoeg te ondernemen. Naast de stad Domburg en haar bezienswaardigheden, leent de omgeving zich goed voor een heerlijke fietstocht. Ervaar de omgeving op je eigen tempo en ontdek wat de omringende dorpjes allemaal te bieden hebben. En houd je er van om over een grote boulevard te lopen? Dan is een bezoek aan de stad Vlissingen een absolute aanrader. Vanaf de boulevard heb je namelijk prachtig uitzicht over de Westerschelde en het badstrand. Hier bevinden zich ook veel restaurantjes en cafés. Ideaal voor een ontspannen middag. Ook ligt de hoofdstad van de provincie Zeeland, Middelburg vlakbij de camping in Domburg. Deze oude karakteristieke stad, leent zich perfect voor een dag winkelen. Ook kun je hier heerlijk ontspannen op één van de vele terrassen die de stad rijk is. Een vakantie op één van de vele campings in Domburg is dan ook ontzettend veelzijdig.